Twitter
13 Şubat 2018 Salı

İstanbul 51'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Nihat Şaki ile avukatı katılırken Tosun ailesini avukatları temsil etti. Davanın karar aşamasına geldiğini belirten mahkeme, sanık Nihat Şaki'den esas hakkındaki savunmasını yapmasını istedi. Eski savunmalarını tekrar ettiğini belirten Şaki, "Ben isteyerek bu suçu işlemedim. Bilinçli olarak kaza yapmadım. Belediyede işçi olarak çalışıyorum. İş saatine yetişmek için giderken bu olay oldu. Ölenin hayranlarından biriyim. Çok üzgünüm. Beraatimi istiyorum. Mahkeme aksi düşüncede ise lehime olan hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum" dedi. 

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ 

Tosun ailesinin avukatı ise "Ölenin olayda kusuru yoktur. Karşı taraf tam kusurludur. Bilinçli taksirle işlenmesi de göz önünde bulundurularak alt sınırdan uzaklaşarak sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. 

'BİLİNÇLİ TAKSİR İDDİASINI KABUL ETMİYORUZ'

Sanık avukatı ise bilinçli taksirle suçun işlendiği iddiasını kabul etmediklerini belirterek "Bilinçli taksirin oluşabilmesi için birden fazla sebebin var olması gerekir. Müvekkil aracını çarparak aracın karşıya geçeceğini ve ölümlü kazaya sebebiyet vereceğini öngörmemiştir. Havanın yağmurlu olması nedeniyle yoldaki kusur nedeniyle kaza olmuştur. Müvekkilimin bilinçli taksirle bu eylemi gerçekleştirmesi söz konusu değildir" dedi. 


3 YIL 4 AY HAPİS 

Mahkeme, karar için verdiği aradan sonra sanık Nihat Şaki'nin olayı bilinçli taksirle işlemediğini belirterek 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığın 1 yıl süreyle ehliyetine el konulmasına da karar verdi.

2.5 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Maslak, Büyükdere Caddesi, İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda 29 Kasım 2016'da Nihat Şaki'nin kontrolünden çıkan araç, ünlü oyuncu Erdal Tosun'un kullandığı otomobilin üzerine düşmüş, otomobilinde sıkışıp kalan Tosun, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan Nihat Şaki çıkarıldığı mahkemede tutuklanmış, 14 Şubat 2017'de tahliyesine karar verilmişti. İddianamede, şüpheli Nihat Şaki hakkında 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Kararın kesinleşmesi durumunda sanık iki yıl daha hapis yatacak.

SERDAR KULAKSIZ/HABERTÜRK HABER MERKEZİ