Twitter
10 Temmuz 2018 Salı

İstanbul Eyüp'te bir alışveriş merkezi içerisinde bulunan kozmetik mağazasında skandal bir olay yaşanmıştı. Mağaza çalışanları; 17 yaşındaki bir genç kız hırsızlık yaptığından şüphelenmiş, lise öğrencisi kızı; mağaza deposuna götürmüş ve üstünü soyarak aramıştı. O davada karar çıktı.

Olay, iki yıl önce İstanbul Eyüp'te bir alışveriş merkezindeki kozmetik mağazasında yaşandı. 17 yaşındaki lise öğrencisi B.C. mağazaya alışveriş yapmak için girdi. Ruj seçerken bir görevli onu takip etmeye başladı. Bir süre sonra çalışanlar, B.C.'nin baktığı reyonları kontrol etti. Çok geçmeden mağaza çalışanları lise öğrencisini hırsızlıkla suçladı. Özel güvenlik görevlileri onu mağazanın deposuna götürdüler. Önce çantasını aradılar.

ÖZEL GÜVENLİKLER ÖĞRENCİYİ SOYUP ÜSTÜNÜ ARAMIŞLARDI

Kadın güvenlik görevlisi ise, lise öğrencisinin üstünü aramaya başladı. Genç kızın kıyafetlerini de çıkarttırdılar. O sırada sırtları dönük de olsa erkekler de depodaydı. Aynı şekilde B.C.'nin kuzeninin de çantası ve üstü arandı. B.C.'nin üzerinden çalındığı söylenen ruj çıkmadı. Genç kız hem mağaza çalışanlarından, hem de güvenlik elemanlarından şikayetçi oldu. Güvenlik görevlisi Zuhal A. hakkında, 'haksız arama', 'basit yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 
Güvenlikçilerden Semiha A. ise haksız arama ile suçlanarak 1 yıla yıl hapsi istendi.

Mahkeme, iki özel güvenlik görevlisine "haksız arama" suçundan 5 ay hapis cezası verdi. Sanıklardan Zuhal A., ayrıca "hakaret ve yaralama" suçundan 3 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme verdiği cezalarla ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi.

HABER: SERDAR KULAKSIZ