Twitter
08 Mart 2018 Perşembe

İstanbul'da bir otelde doğum yapan ABD'li yolcunun henüz 12 saatlik bebeğine Atatürk Havalimanı'nda görevli Türk Hava Yolları ve TGS personelleri sahip çıktı.

Amerikalı hamile yolcu Tia Freeman, dün ABD'nin Atlanta şehrinden İstanbul'a geldi. Aktarmalı olarak Almanya Stuttgart'a gidecek olan kadın, uçağı bir gün sonra olduğu için havalimanı yakınındaki bir otele yerleşti. Otelde doğum sancısı tutan Freeman, odada tek başına doğum yaptı. 

Freeman'ın peçeteye sarılı bir bebekle, bakım odasına girdiğini gören havalimanı çalışanları,  bebeğe gerekli kıyafetleri temin etti. 

YENİ DOĞUM YAPTIĞI İÇİN UÇAMADI

Bir süre Dış Hatlar Gidiş Katında bulunan bebek bakım odasında bekleyen anne ve bebeği, doğumdan itibaren 48 saatlik süre geçmediği için uçuşunu gerçekleştiremedi.

"HASTANEYE GİDEMEDİM"

Freeman "Dün gece 20.40'ta doğdu. Şimdi de geri gitmeye çalışıyorduk. Bebeğe Ata adını verdik. İyi hissediyorum, iyileştiğimi tahmin ediyorum. İstanbul'a indim Almanya'ya gidecektim. Otele yerleştim sonra sürpriz bir şekilde doğum gerçekleşti. Çok hızlı bir şekilde oldu hastaneye gidemedim. Babası Atlanta'da. Almanya'ya arkadaşlarımı ziyarete gidiyordum" dedi. 

İlk ismi Xavier konulan bebeğe ikinci isim olarak da Ata adının verileceği öğrenildi.

Amerikan Hava Kuvvetleri'nde yer hizmetleri personeli olduğu öğrenilen 22 yaşındaki Tia Freeman ve bebeği daha sonra gerekli işlemler için ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'na götürüldü.