Twitter
17 Şubat 2018 Cumartesi

Kaynaklara göre 1500 yıldan uzun süredir kentsel tarım alanı Yedikule Bostanları... Şimdi çehresi değişiyor. Büyükşehir Belediyesi, Yedikule Bostanları'nda 'Kentsel Tarım Parkı' projesini hayata geçiriyor.

Tarihi Yedikule Bostanları, Fatih'te Hacı Evhaddin Mahallesi'nde surların hemen bitişiğinde yer alıyor. Daha önce yıkım kararıyla gündeme gelmişti. 'Kentsel Tarım Parkı' projesi eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından geri gönderilmişti. Planlarda değişiklik yapıldı. Projeye Belediye Meclisi'nden onay çıktı. Projede 21 bin 632 metrekarelik alan bostan olarak korunacak. Alan kentsel ekosistemin parçası olacak. 'Kentsel Tarım Parkı'nda şifa kafe, sera, atölyeler, pazar alanı, ateşsiz piknik alanı, dinlenme alanları, çocuklar için oyun alanları, spor alanları ve bisiklet yolu da olacak. Seralarda; sebze üretimi, arıcılık, geri dönüşüm ve ahşap ürünleri gibi atölyeler yer alacak. Üretilen ürünler için festival alanı da olacak.

Yeni planlara göre en önemli noktalardan biri de bölgeye sağlanacak olan enerji. 77 bin metrekarelik alanın enerjisi, buraya kurulacak güneş panelleriyle sağlanacak ve elektrikten tasarruf edilecek.