Twitter
03 Mayıs 2018 Perşembe

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avustralya'da öyle bir gafa imza attı ki bütün bir ülke bunu konuşuyor. Hatta bütün dünya bunu konuşuyor. Fransa lideri Avustralya Başbakanı'nın eşine 'lezzetli' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, büyük bir gafa imza attı. Avustralya First Lady'sine "lezzetli" dedi. Emmanuel Macron, Sidney'de Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'a bir araya geldi. Başbaşa görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçti. Uzun uzun siyaset konuştular ama akıllarda Macron'un gafı kaldı. Fransız Cumhurbaşkanı, "Lezzetli eşinize sıcak karşılama için teşekkür ediyorum" dedi. Macron'un, Lucy Turnbull'a "lezzetli" demesi sosyal medyayı karıştırdı. Kimileri alay etti, kimileri Macron'un niyetini sorgulamaya başladı. Gözlerin çevrildiği isim olan Malcolm Turnbull ise, eşi Lucy'nin bu iltifattan memnun olduğunu açıkladı.

FRANSIZCA VE İNGİLİZCE'NİN BENZERLİĞİ NEDEN OLMUŞ OLABİLİR

"Lucy benden bu iltifatın akılda kalıcı olduğu kadar albenili olduğunu söylememi istedi" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı, İngilizceye olan hakimiyetiyle biliniyor. Çok değil bir hafta önce Amerikan Kongresi'ne İngilizce hitap etmişti. Avustralya'daki bu hatayı neden yaptığı gizemini koruyor. Yaygın görüş, Fransızca ve İngilizce'nin yakınlığının bu yanlışa neden olabileceği. Macron Fransızca'daki 'delicieux' kelimesini İngilizce karşılığı olan 'delicious'ı kullanmak istemiş olabilir. Ancak 'delicieux' hem lezzetli hem de hoş anlamlamlarına gelirken, 'delicious' sadece lezzetli anlamına geliyor.