Twitter
Dünyada UBER protestoları! İspanya'da taksiciler grevde, Şili'de sokaklarda...
31 Temmuz 2018 Salı

İspanya'da binlerce taksici yine sokaklardaydı. UBER ve Cabify'a karşı grev başlatan taksiciler büyük şehirlerde bazı yolları trafiğe kapattı. Başkent Madrid'in en uzun ve geniş caddelerinden biri olan, Paseo de la Castellana, yüzlerce taksi tarafından kapatıldı. Şehir merkezi ve civarında trafik sıkışıklığı oluştu. 

HÜKÜMETLE YAPILAN GÖRÜŞMELERDEN BİR SONUÇ ÇIKMADI

Barselona'da ise El Prat Havaalanı'nda hizmet vermeyen taksiciler, şehir merkezindeki caddelerden Gran Via'da bekleyişte. Soruna çözüm bulabilmek için taksi şoförleri derneklerinin temsilcileri ile hükümet yetkilileri görüştü. Ancak hükümetle yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. 

ŞİLİ'DE TAKSİCİLER SOKAKLARDA

Güney Amerika ülkesi Şili'de de benzer görüntüler vardı. Başkent Santiago'da taksi şoförleri UBER ve Cabify'ı protesto etti. Yaklaşık 700 taksici, hükümete harekete geçmesi çağrısı yaptı. 

UBER tüm dünyada yüzlerce şehirde hizmet veriyor. Ancak hizmet verdiği yerlerde taksiciler, UBER'e karşı çıkıyor. Buna gerekçe olarak da adil bir rekabet ortamı olmadığını ve geçim kaynaklarının tehdit edildiğini savunuyorlar.