Twitter
13 Nisan 2018 Cuma

Almanya'nın en zengin iş insanlarından 58 yaşındaki Karl Erivan Haub, kayak gezisi için gittiği İsviçre'deki Alp Dağları'nda kaybolmuştu. Haub'u bulma çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Alman milyarder İsviçre Alpleri'nde günlerdir kayıptı. Karl Erivan Haub'dan umutların artık kesildiği açıklandı. Almanya'nın en zengin iş insanlarından Karl Erivan Haub, geçen cumartesi kayak gezisi için İsviçre'ye gitmişti. "Tengellman" satış şirketinin sahibi 58 yaşındaki iş insanı Alp Dağları'nda kayboldu. Haub, kayak merkezi Zermatt'ta kayak turuna çıktıktan sonra oteline geri dönmedi.

İsviçre'deki arama kurtarma ekipleri şiddetli fırtınadan dolayı helikopterleri kaldıramadı. Kurtarma çalışmaları yeniden başlasa dahi Haub'un sağ bulunma ihtimali çok az. İsviçre polisinin deneyimli kayakçılarla yaptığı arama çalışmaları da sonuç vermedi. Çay ve kahve ithalatı ile 1867 yılında kurulan aile şirketinin beşinci kuşak yöneticisi olan kayıp iş insanı Haub'un babası Erivan Haub geçen ay ABD'deki çiftliğinde yaşamını yitirmişti. Şirket, günümüzde farklı sektörlerdeki faaliyetleriyle, yıllık 30 milyar euro'luk ciroya sahip. Forbes dergisine göre Haub, yaklaşık 6,4 milyar dolar servete sahip.