Twitter
23 Haziran 2018 Cumartesi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras deyince kravat takan alıştığımız türden bir siyasetçi akıllara gelmiyordu. Ama görünen o ki bundan sonra gelecek. Zira Çipras, Yunanistan'la kreditörler anlaşmaya varınca, yıllar önce verdiği sözü yerine getirip kravat taktı.

Yunanistan kreditörlerle anlaştı. Başbakan Aleksis Çipras iktidara gelirken verdiği sözü tuttu. Kravat taktı. Yıllardır ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan tarihi bir gün yaşadı. Kreditörlerle yapılan toplantıdan anlaşma çıktı. Yunanistan'ın kurtarma paketinden çıkmasına yeşil ışık yakıldı. 8 yıllık dönem böylece sona erdi.

Borçları hafifletilen Yunanistan, artık piyasadan da borç alabilecek. Anlaşmaya karşın henüz Yunanistan'ın krizden çıktığını söylemek mümkün değil. Ancak Başbakan Çipras, şimdiden "Kravatı borç vadesi uzatılınca takarım" sözünü yerine getirdi. Atina'daki Zapion Kongre Merkezi'nde kürsüye kravatla çıktı. Çipras kravat takacağının sinyalini, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'la yaptığı görüşmede vermişti. "Bu sözden kaçamayacağım gibi duruyor. Kravat takacağım. Ama kravata uygun açık renk gömlek bulmam lazım" demişti.

2015 yılında lideri olduğu Syrıza'nın zaferinin ardından Yunanistan Başbakanı olan Çipras, kravat takmamasıyla tanınıyordu. Bu durum siyasiler arasında da espri konusu olmuştu. Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu çok sayıda siyasi Çipras'a kravat hediye ederek bu şakayı sürdürüyordu.