Twitter
23 Mayıs 2018 Çarşamba

Fransa'da demiryolu işçilerinin başlattığı greve memurlar da katıldı ve geçen ay başlayan grev dalgası en büyük haline ulaştı. Binlerce kişi sokağa çıktı. Fransa polisi göstericilere sert müdahale etti.

İşçilere memurlar da katıldı, Paris sokakları karıştı. Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un reform planlarına karşı çıkan işçi ve memular bir kez daha genel greve gitti. Son sekiz ayda yapılan üçüncü büyük genel grev, binlerce kişinin katıldığı protestolarla birleşince Fransa'da hayat durdu. Gösterilerin merkezi başkent Paris'ti. Republique Meydanı'nda toplananların sayısı 30 bini aştı. Macron karşıtı sloganlar atıldı. Protestocular yürüyüş sonunda Macron'un devasa maketini ateşe verdi. Gösteriler zaman zaman tansiyon da yükseldi. Bazı göstericiler işyerleri ve otobüs duraklarını ateşe verdi.

POLİS BİBER GAZI, TAZYİKLİ SU VE COPLA MÜDAHALE ETTİ

Polis biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Bazı polislerin, göstericilere copla müdahale ettiği anlar kameralara yansıdı. Olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve sorgulananların sayısının en az 20 olduğu belirtildi. Gösterileri, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ekonomi politikası tetikledi. Macron, kamu harcamalarını azaltmak istiyor. Öncelikli hedefi sözleşmeli çalışan sayısını artırmak... Yani ufukta işten çıkarmalar var. Hazırlanan reform tasarı kabul edilirse, 5.7 milyon kamu çalışanı olan Fransa'da, 4 yıl içinde 120 bin kişi işten çıkarılacak.