Twitter
15 Mart 2018 Perşembe

Rusya'da seçime günler kala, başkan adayları bir televizyon programında kavgaya tutuştu. Kavganın sonu gözyaşıyla bitti. 18 Mart'ta Rusya'da yapılacak seçimler öncesinde, Putin'in rakipleri, Rusya'nın en büyük kanalı 'Russia-1'de bir tartışma programına katıldı. Adaylar arasındaki tartışma hararetlendi, stüdyoda gergin anlar yaşandı. 

Seçimlerin tek kadın adayı olan ünlü televizyon sunucusu Ksenia Sobchak, başta Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Zhirinovsky olmak üzere, diğer adayları eleştiri yağmuruna tuttu. 'Putin'in dalkavuğu' olarak nitelediği adayları, rol icabı seçimlere katılmakla suçladı. "Bunlara katiyen oy vermeyin" dedi. Bu sırada Zhirinovsky, Sobchak'ın konuşmasını yarıda kesti; Sobchak'ı 'tımarhane kaçkını' olarak niteledi, hakaret etti. "Bu çocuğu karşımızdan alın, ona bir bebek oturağı verin" ifadelerini kullandı. Diğer adayların da hedefi haline gelen genç kadın, gözyaşlarını tutamadı, ağlayarak stüdyoyu terk etti. 

Ksenia Sobchak, daha önce de bir televizyon programında Jirininovki ile kapışmıştı. Sobchak, kendisine küfür eden Zhirinovsky'ye su fırlatmıştı.