Twitter
21 Mart 2018 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden bilimadamı Stephen Hawking'in külleri, fizikçi Isaac Newton ve Charles Darwin'in mezarının yanına gömülecek. Defin işlemi, yıl sonuna doğru yapılacak.

Bilim adamı Stephen Hawking'in külleri, fizikçi Isaac Newton ve evrimle ilgili çalışmalarıyla bilinen Charles Darwin'in mezarının yanına gömülecek. Motor nöron hastalığı olan Stephen Hawking, 14 Mart'ta Cambridge'deki evinde, 76 yaşında hayatını kaybetmişti. Hawking için 31 Mart günü Cambridge'deki bir kilisede, yakınlarının katılacağı cenaze töreni düzenlenecek. Hawking'in çocukları Lucy, Robert ve Tim, babalarının 50 yıldır Cambridge'de yaşaması ve çalışması dolayısıyla, cenazesinin bir süre orada tutulacağını açıkladı.

Yıl sonuna doğruysa başkent Londra'da bulunan "Westminster Kilisesi'nde" bir cenaze töreni düzenlenecek. Bu törenle, Hawking'in külleri kendisi gibi bilim insanlarının yanına gömülecek. Ünlü fizikçi Newton, 1727'de, ünlü biyolog Charles Darwin ise 1882'de hayatını kaybetmiş ve Westminster kilisesindeki mezarlığa defnedilmişti. Kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Hawking'de, bilim çevreleri tarafından gelmiş geçmiş en büyük dahiden biri olarak kabul ediliyordu. Westminster Kilisesi mezarlığında 17 kraliyet üyesinin ve İngiliz tarihinin önemli şahsiyetleinin mezarları bulunuyor.