Twitter
05 Nisan 2018 Perşembe

Suudi Arabistan, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı ülkede sinema salonlarını işletmesi için dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan American Multi-Cinema'ya ruhsat verdi. İlk sinema salonu 18 Nisan'da hizmete girecek.

Suudi Arabistan'da değişim sürüyor. American Multi-Cinema şirketi ülkedeki ilk sinema salonunu açıyor. Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'nın şirkete ruhsat verdiği bildirildi. Sinema salonlarını işletme ruhsatını alan AMC 18 Nisan'da başkent Riyad'da ilk salonunu açacak.

Suudi Arabistan kamu yatırım fonuna bağlı eğlence şirketi de ülkede açacağı sinema salonlarını işletmek için AMC ile anlaşma yaptığını duyurdu. 5 yıl içinde Suudi Arabistan'ın 15 kentinde 30'a yakın sinema salonu açmayı ve 2030 yılına kadar ise bu ağı ülkedeki 25 kente yaymayı planladıkları açıklandı.

'ILIMLI İSLAM' SÖZÜ

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, 2017 yılının ekim ayında Riyad'da bir toplantı düzenlemiş. 60 kadar ülkeden 2 bin 500 kişinin katıldığı gelecek yatırımlar girişimi toplantısında, ülkesini 'ılımlı İslam'a döndürme sözü vermişti.