Twitter
02 Haziran 2018 Cumartesi

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York Eyaleti'nin Camillius kasabasında yaşayan Mark ve Cristina Rotondo çifti, tembil oğullarını sonunda mahkeme kararıyla kapının önüne koydu. Çift, evlenip 1 çocuk sahibi olduktan sonra boşanan ve 8 yıl önce yanlarına taşınan 30 yaşındaki oğulları Michael'ın "evden tahliyesi" için dava açmıştı. Aile, Michael'ın yanlarına yerleştikten sonra düzenli bir iş sahibi olmak için hiç çaba sarf etmediğini ve kendi ailesini kurmaya çalışmadığını ileri sürdü. Mahkeme kararını geçen hafta alan Michael ise, önceki gün eşyalarını toplayıp evi terk etti. Bir süre kuzeninin evinde kalacak olan Michael, anne ve babasını, oğlunun velayetini kaybettikten sonra kendisine yeterince destek vermemekle suçladı. Bundan sonra ailesiyle görüşmeyi düşünmediği de sözlerine ekledi.

Geçmişte kendisine paranoid şizofren teşhisi konulan Michael, oğlu ile görüşmesinin engellendiğini de ileri sürdü. Ancak mahkemenin engelleme kararı olduğunu ifade eden eski eşi, "Michael oğlunu görmek için son 2 yıldır hiçbir girişimde bulunmadı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Christina ve Mark Rotondo çifti, 30 yaşındaki işsiz oğulları Michael Rotondo'yu mahkeme kararıyla evden kovmuştu. Anne-baba, oğulları Michael'ı "Ne eve destek olmaya ne de evden ayrılmaya" ikna edebilmişti. Kira ve faturaları ödemeyen, ev işlerine yardımcı olmayan Michael Rotondo, "Kalacak yer bulması için" yaptıkları yardım teklifini de reddedince, çift, son çare olarak mahkemeye başvurmuştu. Şubat ayından bu yana ailesinin beş ihtarname gönderdiği Michael Rotondo, evden ayrılmak için altı ay süresi olduğunu savunmuştu. Ancak davanın yargıcı Donald Greenwood, Rotondo çiftini haklı bulmuştu. Oğul Rotondo'nun evden ayrılmasına hükmetmişti. Öte yandan, 31 yaşına girmeye hazırlanan Michael Rotondo'nun, davayı temyize götürmeye hazırlandığı öğrenilmişti.

GAZETE HABERTÜRK DIŞ HABERLER