Twitter
19 Mayıs 2018 Cumartesi

Fıstık fiyatlarındaki artış miting meydanlarına taşındı, polemik konusu oldu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Gıda ve Tarım Bakanı Fakıbaba'nın gerekirse fıstık ithal ederiz sözlerini eleştirdi. Bu eleştirilere yanıt veren Fakıbaba ise açıklamalarının fıstık fiyatlarını düşürdüğünü söyledi.

Seçim meydanlarına taşınan fıstık polemiği sürdü. Polemiğin nedeni ise fıstık fiyatındaki artış. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Fıstığın kilosu 220 lira olmuş Tarım Bakanı ne diyor: Fıstık böyle olursa dışarıdan ithal ederim" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, katıldığı bir televizyon programında muharrem ince'nin eleştirilerine yanıt verdi. Fakıbaba, "Bizim regüle etme görevimiz var. Muharrem İnce hala bunu anlamamış. Anlayamacak demek" dedi. Fakıbaba, fıstık ithal edilebilir sözünün fiyatı düşürdüğünü söyledi.

Baklavacılara da bir çağrı yapan Fakıbaba, "Fiyatlar düştü, siz de baklava fiyatlarını düşürün" dedi. Fakıbaba bu çağrının dikkate alınmasını istedi, sözlerini esprili bir şekilde sürdürdü: Fıstık düştü, sizde düşürün, düşürmelerini bekliyorum. Baklava ithalatına beni mecbur bırakmasınlar.