Twitter
19 Mart 2018 Pazartesi

Terör örgütlerinden temizlenen Afrin, El Bab'da olduğu gibi, Suriyeli siviller tarafından yönetilecek. Ankara, Afrin kent meclisinin oluşturulması için, "Suriye muhalif ve devrimci güçler ulusal koalisyonu" ile hazırlıklara başladı. İlk toplantı Gaziantep'te yapıldı.

Afrin PYD/YPG teröründen temizlendi. Sırada kentin yönetim mekanizmasının oluşturulması var. Hazırlıklar hızla devam ediyor. 
Bu kapsamda ilk toplantı Gaziantep'te Ankara'nın da bilgisi dahilinde gerçekleştirildi. 100'e yakın Kürt, Arap, Alevi ve Ezidi biraraya geldi. İlk etapta 30 kişilik kent konseyi oluşturuldu. Edinilen bilgilere göre, çok kısa süre içerisinde yine Gaziantep'te bir konferans gerçekleştirilecek. Toplantıya Suriye Ulusal Koalisyonu, Özgür Suriye Ordusu, Türk yetkililer ve oluşturulan kent konseyinden bazı isimleri katılacak. Konferansta Suriye Ulusal Koalisyonu'na bağlı bir kent meclisi oluşturulacak. 
Aynı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da olduğu gibi, Afrin halkının ihtiyaçları bu meclis tarafından belirlenecek. Sağlık, gıda ve eğitim talepleri ise Türkiye tarafından sağlanacak. Yerel meclis, altyapı ve üst yapının yeniden imarı konusunda yapılması gerekenleri de belirleyecek. Şehrin güvenliği de aynı Fırat Kalkanı Harekatı sonrası El Bab'da olduğu gibi gerçekleştirilecek. Türkiye tarafından eğitilecek yerel güçlerden bir polis teşkilatı oluşturulacak. Bu polis teşkilatı, asayiş ve diğer güvenlik konularından sorumlu olacak.