Twitter
23 Ocak 2018 Salı

Zeytin Dalı Harekâtı'nda Kilis'in Gülbaba köyünün güneydoğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, düzenlenen devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı.

Cenaze töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

  • Çok önemli operasyonlar silsilesi içinde ordumuz, mehmetlerimiz bu karda kışta büyük bir mücadele sürdürüyor. Kimlere karşı? Teröristlere karşı. Herhangi bir kavme herhangi bir ırka karşı yapılan bir operasyon değildir. Bu operasyon tamamıyla PYD, YPG, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik operasyondur. 
  • Ve bu operasyonu Allah'ın izniyle inşallah Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. Kararlıyız, azimliyiz. 
  • 'Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş', ya da 'Şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış?' buna bakacak halimiz yok. Bu konuda karar bu milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek. Bizi sınırlarımızda taciz eden 3-5 tane ipsize soysuza biz soluk aldırmayız.