Twitter
27 Ocak 2018 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

"ENGELLER ÇIKARTIYORLAR"

"Ülkemizin kat ettiği mesafe bizi ve dostlarımızı sevindirirken anlaşılan o ki birilerini de fena halde kaygılandırıyor, düşündürüyor. Bunun için de önümüze dünyaya telkin ettikleri tüm değerleri ayaklar altına alma pahasına akılla, izanla, insafla bağdaşmayacak engeller çıkarıyorlar."

"İNSANİ BAKIYORUZ"

"DEAŞ tehditini öne sürerek bölgenin altını üstüne getiren, taş üstüne taş bırakmayanlar Türkiye'nin Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'a tarihinin en büyük darbesini vurmasının ardından bambaşka yerlere savruldular. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Enteresan olan şu; 2 bin kilometre karelik alanda Türkiye'ye gelen mültecilerden 100 bini tekrar geri döndü, kendi topraklarına döndüler. Ve orada onlara biz şimdi insani hizmet de veriyoruz. Okullarını yaptık, sağlık ocaklarını yaptık. Niye? Olaya insani bakıyoruz. Fırat Kalkanı sırasında bölgede bulunan DEAŞ'lı sayısının 400-500'ten bir anda 3 bine nasıl çıkabildiğini ve sebebini dillendirmiyoruz bile..."

"SİLAH YIĞMAYA DEVAM EDİYORLAR"

"Şimdi Suriye'de savaşabilecek durumda DEAŞ'lı kalmadı; ama bu bahaneyle ülkeye hala silah yığılmaya devam ediliyor. Suriye'deki terör örgütünün patronunun Kandil olduğunu dünyanın tamamı gördüğü halde bunu sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor. Unutmayın güneş balçıkla sıvanmayacağı gibi bu hakikatler de inkarla ortadan kalkmaz. Türkiye kendi güvenliği ve kardeşlerinin huzuru için üzerine düşenleri yaparken elbette bunu müttefikleriyle birlikte hayata geçirmek ister."

"NE YAPMAMIZI BEKLİYORLAR"

"Ülkemizin hiçbir devlete, hiçbir uluslararası kuruma karşı özel bir husumeti yoktur. Biz sadece kendi istiklalimizi ve istikbalimizi güvence altına alma peşindeyiz. Sınırlarımızın ötesinden topraklarımıza roketle, silahla, bombayla yüzlerce binlerce taciz yapılırken; bu saldırılar yüzünden vatandaşlarımız camilerde, evlerinde, iş yerlerinde, sokakta hayatlarını kaybeder, yaralanır, huzursuz olurken bizim ne yapmamızı bekliyorlar acaba. Bu PYD, YPG, DEAŞ; bunlar dinsiz, kitapsız, Allahsız terör örgütleri. Bunlar camide namaz kılan, namaz esnasında şehit olan kardeşlerimi nasıl izah edecekler. Batıda şu anda bu PYD, YPG terör örgütleri DEAŞ camilerimizi yakıp yıkıyorlar"

"ALMANYA NEYİ BEKLİYOR?"

"Almanya'da son gelişmeler. Almanya daha neyi bekliyor. Polislerinin güvencesi altında bizim vatandaşlarımıza saldırılıyor, camilerimize saldırılıyor. Alman polisi hala neyi bekliyor? Belçika'da aynı şeyler yapılıyor. Bunları dillendirince rahatsız oluyorlar. Aynı şeyler Türkiye'de olsa dünyayı ayağa kaldırırlar. Burada bir kiliseye böyle bir şey yapılsa, polisim de bunu seyretse dünya buna ne der. Son bir haftada Almanya'da camilerimize yapılan saldırılar, kundaklamalar izah edilemez. Almanya'dan Türkiye'ye hareket edecek bir uçakta Türklere karşı bu teröristler saldırıyor polis bunu izliyor. Bunlar uyarıldığı zaman 'yaptık yapıyoruz' diyorlar. Neyi yapıyorsunuz her şey ortada."

"SİLİNDİR GİBİ GEÇERİZ"

"Bizim elimiz böğrümüzde oturup bekleyecek halimiz yok. Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde böyle bir zillete teslim olmamıştır. Bize dostluk elini uzatana kucağımızı açarız. Bizden yardım isteyen biz ekmeğimizi böler veririz. Ama bize saldıran hiç kimsenin de gözünün yaşına bakmayız. Bu terör örgütünün adı ister FETÖ olsun, ister DEAŞ olsun, ister PKK, YPG, PYD olsun hiç farketmez. Allahın izni ile hepsinin üzerinden silindir gibi geçeriz"

"ISLANMAK İSTEMİYORSANIZ YAĞMURDA DURMAYIN"

"Afrin harekatında şu ana kadar 394 terörist etkisiz hale getirildi. Bunların dışında ÖSO ve bizim askerlerimizde 16 kaybımız var. Bunlar hem teröristin yanında durup hem de 'aman ha bizimkilere bir şey olmasın' demek suretiyle hala kendilerine göre istikamet çiziyorlar. Islanmak istemiyorsanız yağmurun altında durmayacaksınız. Bununla ilgili atasözümüz var. Zurna'da peşrev olmaz ne çıkarsa bahtına. Bu coğrafya öyle bir yerdeki herkes bahtına çıkana razı olmak zorundadır. Biz bin yıldır yaşadığımız coğrafyamızın huyunu suyunu biliriz. Buralardaki geçmişi bir asrı ancak bulanlar da yavaş yavaş öğrenecekler"

BAŞBAKAN YILDIRIM: TERÖR KUŞAĞINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'e yönelik harekatla ilgili sınırların güvenliği, milletin can ve mal emniyeti tam anlamıyla sağlanıncaya kadar operasyonların süreceğini söyledi.
Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: "Bugünlerde ülkemiz güney sınırlarından bazı tacizlere maruz kalıyor. Buna karşı TSK, kahraman Mehmetçiğimiz milletimiz başına bela olan bu eşkıya sürülerine hak ettiği dersi vermek için Afrin'deler. Orada terörün başını ezinceye kadar bu faaliyetler sürecek. Kim ne derse desin. Hudutlarımızın güvenliği, milletimizin can ve mal emniyeti tam anlamıyla sağlanıncaya kadar bu operasyonlar sürecek. Asla ve asla güney sınırlarımızda bir terör kuşağının oluşmasına müsaade etmeyeceğiz. Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun" (Sinan BİLGENOĞLU / GAZETE HABERTÜRK)