Twitter
Hiç durmadan kaşınan çocuğun feryadı duyuldu... Sağlık Bakanlığı devreye girdi
16 Şubat 2018 Cuma

Adana'daki 9 yaşındaki Halil Çiftçi'nin feryadını Habertürk ekranlara getirmişti. Doğuştan bağışıklık sistemi bozuk olan Halil için Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Halil'e uygun kök hücre bulunması için yurt dışında tarama başlatıldı.

"Anne ben şimdi ne yapabilirim ki? Ölmek istiyorum" diyerek anlatmıştı çaresizliğini... O sesine yardım eli uzandı. Sağlık Bakanlığı, Habertürk'te yayınlanan haberin ardından harekete geçti.

Adana'da yaşayan Halil Çiftçi, 9 yaşında... Hiperimmunglobulin, yani bağışıklık sistemi bozuk olarak dünyaya geldi. Dünyada nadir görülen hastalığı 7 aylıkken ortaya çıktı. Yaşı ilerledikçe arttı, son 4 ayda ise dayanılmaz hal aldı. Yıllarca gittiği hastaneden verilen ilaçlar da işe yaramadı. Kök hücre nakli için sıraya alındı. Ancak bu süreçte hayallerinden bile vazgeçti Halil, artık daha fazla dayanamıyordu. 

Habertürk'te yayınlanan haberin ardından Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Halil için harekete geçildi. Türkiye'de yapılan taramalarda uygun verici bulunamadı. Halil için şimdi yurt dışındaki kök hücre ve ilik bankaları dahil taranmaya başlandı.