Twitter
12 Aralık 2017 Salı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın göz göre öldüğü ortaya çıktı. Çünkü gece rahatsızlanıp hastaneye gitmiş ancak tetkiklerde bir sorun görünmeyince "gaz sancısı" denerek eve gönderilmişti.

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedildi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden İbrahim Çağlar (57) için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı cenaze merasiminde, İbrahim Çağlar'ın eşi Nilgün Çağlar, oğlu Mehmet ve kızı Dilanur ile yakınları taziyeleri kabul etti.

İş, siyaset, sanat, spor ve sivil toplum dünyasından çok sayıda ismin hazır bulunduğu cenaze namazının ardından, sevenlerinin omuzlarında tekbirlerle son yolculuğuna uğurlanan Çağlar, Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, sözlerine, "Öncelikle değerli kardeşim İbrahim Çağlar'a tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin. Cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın." diyerek başladı.

Erdoğan, "Benim sadece bir kaç cümlem olacak, biz siyasette özellikle son dönem bu yola İbrahim kardeşimizle beraber çıktık. Biz siyasette bu yolda yürürken kendileri de sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye'nin en önemli bir kuruluşu İstanbul Ticaret Odası'na başkan oldu. Fakat irtibatlarımız, ilişkilerimiz kesilmedi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlar'ın inançlı, imanlı biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Rabbim inanıyorum ki attığı bu adımlarda inşallah taksiratını hasenata tebdil edecektir. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Camiamıza, iş dünyasına başsağlığı diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun ama biz şunu biliyoruz; biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Ne zaman, nerede, nasıl geleceği belli olmayan bir sürecin içerisindeyiz. Aslolan mümin olarak, Müslüman olarak her an ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, ölümü öldürmek. Aslolan bu. Ben tekrar tüm dostlarımıza, sevenlerimize başsağlığı diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah."