Twitter
06 Şubat 2018 Salı

Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kazan dairesinde patlama oldu. 

İlk belirlemelere göre doğalgaz sıkışması kaynaklı patlama sonrası, kazan dairesine yakın yerde bulunan ve halk eğitimin tekstil kursu için gelen krusiyerlerin bulunduğu dersliğin duvarları çöktü. Kursiyerlerden Öznur Güzelocak (45) enkaz altında kalırken 4 kişi de yaralandı. Can pazarının yaşandığı okulda, sınıflardaki öğrenciler hemen boşaltıldı. 

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI AMA KURTARILAMADI

Bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak enkaz arasından çıkarılan Güzelocak'ın duran kalbi, 112 Acil ekibinin müdahalesiyle yeniden çalıştırıldı. Ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Güzelocak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. 4 yaralı ise çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. 

Okulun bahçesi, emniyet şeridi ile çevrildi ve çok sayıda polis önlem aldı. Haberi duyan veliler endişeyle okula koştu ve çocuklarına ulaşmaya çalıştı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, okul bahçesinde toplanan velileri ve öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Yahşi, okulun tatil edilmesine gerek olmadığını söyledi.

DOĞALGAZ 3 AY ÖNCE BAĞLANMIŞ

Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, okulun 2 yıl önce açıldığı, doğalgazın da 3 ay önce bağlandığı öğrenildi.