Twitter
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Sana da yer var, ittifaka katıl
10 Şubat 2018 Cumartesi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Muğla'da partisinin 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Başbakan Yıldırım özetle şunları söyledi:

"Turizmin başşehri, efelerin yörüklerin otağı Muğla'nın o güzel ilçelerini bile sayarken insanın yüreği ferahlıyor. Muğla'nın güzelliklerini görmeyen ve dünyayı gördüm tanıyorum demesin. Bugün AK Parti il kongremiz için buradayız. Geçen temmuz ayında Yörük Türkmen Şenliği'nde beraber olmuştuk. Oradaki sevgiyi unutmamız mümkün değil.

ÇİN'İ SOLLADIK BİRİNCİ SIRAYA OTURDUK

AK Parti'yi anlamak için geçmişe uzanmak gerekiyor. 15 yıla bakmak gerekiyor. 2002'den bugüne yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen, dünyayı kasıp kavuran ekonomik krize rağmen, 3 kat büyüyen bir Türkiye var. Kimin sayesinde, AK Parti iktidarı ve milletin sayesinde. AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları sayesinde. Dünyanın en hızlı büyüyen, ülkelerini de solladık. Geçen sene 3. çeyrekte yüzde 11.1 ile Çin'i de solladık, birinci sıraya oturduk. Türkiye'ye birincilik yakışır. Böylece son 24 çeyreğin rekorunu da kırmış olduk.

Kalkınmadaki, hizmet ve alt yapı eşitsizliğini gidermek için büyük mücadele verdik. Türkiye doğudan batıya, kuzeyden güneye gelişti kalkındı. Her alanda rekorlar rekora koşmaya devam ediyoruz.

Bunu yaparken sadece yollar, havalimanları, hastaneler, okullar, adalet sarayları yapmadık. Türkiye'nin önünü kesmek isteyen çeteleri darbecileri ve vesayetçileri de eze eze bugünlere geldik. Muğla bunu en iyi bilen il. Milletin adamı Cumhurbaşkanımızı burada hayatına kastetmeye çalıştılar. Alçaklar Cumhurbaşkanımızın suikast yapıp hayatına son vermek istediler. Ama Muğla'nın güzel insanları gönüllerin efeleri herbiri bir kahraman oldu, meydanlara inde onlara gereken cevabı verdi. Alçaklara fırsat vermedi. Demokrasiye ve Cumhurbaşkanı'na sahip çıktı. FETÖ'cü darbecilere o gece günü gösterdiniz. Şehitler verdik ama yarınlarımızdan asla vazgeçmedik. Ay-yıldızı bayrağımızı indirtmedik.

VATANDAŞIMIZIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ KORUYORLAR

Bu ülke her seferinde karamsarlık pompalayan felaket tellallığı yapanlar hiç eksik olmadı. Fakat bunlara rağmen, ekonomimiz sağlam temeller üzerinde durmaya, büyümeye devam ediyor. 2008'den beri her türlü saldırıya karşı testten geçtik, dayanıklılığı bir kez dana görüldü. ‘Zeytin Dalı' harekatı devam ediyor. Mehmetçik ile birlikte ÖSO birlikleri bölgenin huzuru için destanlar yasıyor. Mehmetçik kahraman askerimiz niye orada? Çünkü onlar vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruyor. Onlar hudutlarımızın güvenliği için oradalar. Onlar alçak PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerini ortadan kaldırmak için oradalar. Bölgeye huzur ve barış getirmek için oradalar. İstikbalimiz ve istiklalimiz için gece gündüz demeden destan yazıyorlar. Sınırlarımızın güvenliği için yaptığımız bu harekatı karalamaya çalışanlar. Saptırmaya çalışanlar var. Ama biz haklıyız ve onun için güçlüyüz. Sonuna kadar devam edeceğiz.

TERÖR ÖRGÜTÜNE GÖZ YUMAMAYIZ

Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik. Niye gittik. Orada yıllardan beri Araplara, Kürt kardeşlerimize ve Türkmenlere zulmeden, malını mülkünü elinden alan genç yaşta kız-erkek çocukları askere almaya çalışan onları terörist yapmaya çalışan terör örgütünü bitirmek için gittik. Kimse kusura bakmasın. Yanı başımızda ur gibi büyüyen bir terör örgütü varsa ona göz yumamayız. Türkiye için bir tehdittir. Bunla mücadele etmek de hem uluslararası, hem de iç hukuktan doğan en tabi hakkımızdır. Sadece terör odaklı bir hareket yürüttüğümüz tüm cümle biliyor. DAEŞ, PKK adı ne olursa orada bölge insanını zulmeden hiçbir terörist kalmayıncaya kadar bu hareket devam edecektir. Aynen Fırat Kalkanı gibi terörden temizlenecek. Ülkemizde misafir ettiğimiz mülteciler göçmenler gidip oraya yerleşecekler. Bölgede huzur olacak.

AÇIKLAMALAR ÖRGÜTÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR

Bölgede DEAŞ ile mücadele yapıyoruz diye PKK'ya destek verenleri söylemleri ile eylemleri ile gönderdikleri silahları ile onları Türkiye'ye karşı bir tehdit haline getiren sözde dost diye bildiğimiz ülkeleri hepiniz biliyorsunuz. Bu terör örgütleri ile aynı dili konuşan siyasetçilerimiz var. Onlar da terör örgütünün ağzından konuşuyor. Bugün Kılıçdaroğlu, milli ve yerli olmaktan bahsediyor. İki lafından biri milli olmak yerli olmak diyor. Ey Kılıçdaroğlu, sen nerede yaşıyorsun? Ortaçağ'da mı kaldın? Türkiye ne tüfek, ne tabanca, topunu da yapıyor. İHA'sını da, SİHA'sını da, tankını da yapıyor. Uyan artık uyan. Millilik yerlilik lafla olmaz. Millilik FETÖ ağzı ile konuşmakla olmaz, millilik yerlilik PKK/PYD ağzı ile konuşmakla olmaz. Önce sen partindeki PKK terör örgütü değildir diyenlere teröristlerin ağzı ile konuşuyorsun de. Ondan sonra milli olmaktan bahset. Eğer milli olmak istiyorsan gel sende ittifaka katıl da kurtar kendi. Sana da yer var. Bu açıklamalar çocuk yaştakileri kaçıran terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor.

TÜRK ASKERİ KILI KIRK YARIYOR

ÖSO da terör örgütlerine boyun eğmeyen, ülkesindeki zulme, istilaya, iç savaşa boyun eğmeyen vatansever Suriyelilerden oluşan ordudur. Mehmetçik ile omuz omuza teröristleri bir bir etkisiz hale getiriyorlar. Sivillere zarar getiriliyor diye çatlak sesler var. Bunu söyleyenler altından kalkamazlar. Yemen, Afganistan ve Afrika ülkelerine bakın. Türk askeri kılı kırk yarıyor. Tek bir sivilin canına malına zarar gelmesin diye çok ama çok titiz bir çalışma yapıyor. Ama siviller konusunda hassan olanlar Reyhanlı'ya Kilis'e düşen 110 roketin ölen sivillerin yaralanan vatandaşları nedense hiç aklına getirmiyor.

KENDİ REKORLARIMIZI KIRIYORUZ

Kimse, Türkiye'yi Suriye'yi parselleyenler ile karıştırmasın. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir. 11 yıldır hayalleri gerçeğe dönüştürerek bugünlere geldik. Sorurlarımızı torunlarıma havale etmedik. Huzur için sosyal adalet için istiklal için kalkınma için çalıştık. 16 yılda nereden geldiğimizi Muğla'ya bakın görebilirsiniz. Muğla 39 milyon dolar ihracat yapıyordu. Şimdi 450 milyon dolar ihracat yapıyor. 15 yılda 12 kata çıkmış. 2002 yılından bu tarafa 180 milyar dolardan daha fazla doğrudan yatırım aldı. AK Parti iktidara geldiğinde yıllık 70 milyar dı. Şu anda 900 milyara çıktı. On kattan fazla. 12 aylık ihracatımız yüzde 10'un üzerinde artık ve artmaya devam ediyor. Önümüzdeki ay 160 milyarı da geçeceğiz. AK parti kendi dönemleri ile yarışmaya başladı. Kendi rekorlarımızı da kendimiz kırıyoruz. Ne hayal ettiysek başardık. Daha da başaracağız. AK Parti'ye küçük düşünmek yakışmaz. Gündelik hesapların peşine asla düşmeyeceğiz. Vatan ve milletin derdi ile dertleneceğiz. (HABER MERKEZİ - AA)