KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Cengiz Sağlam

1971 yılında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğan Cengiz Sağlam, İlk, orta ve lise öğrenimini Emirdağ’da tamamladı. ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversite yıllarında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Kurulu Üyeliği’nin akabinde, Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

Üniversite gençliğinin temsilcisi olarak üç yıl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Yönetim kurulu üyeliği döneminde Türk gençliğini temsilen çeşitli televizyonlarda açık oturum ve konferanslara katıldı.

1995-2002 yılları arasında TBMM’de Halkla İlişkiler Danışmanlığı yaptı. 50. T.C. Hükümetinde Çevre Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptı. 1997 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Uzmanlık görevine atandı.

28 Şubat döneminde demokratik duruş göstermek adına ‘’Demokrat Aydınlar Hareketi’’  kurucusu ve sözcüsü oldu. 2002 seçimlerinden sonra TBMM Başkanlık Divanı, Meclis İdare Amirliği Danışmanlığı yaptı.

Doktora dönemimde ‘’Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki Et Üretiminde Yeri ve Türk Hayvancılığında Afyonkarahisar’ın Durumu‘’ hakkında tez çalışması hazırladı. Yerel Gündem 21 Sempozyumu ve Yerel Yönetimler, Yerinde İdare vb. panel ve sempozyumlara tebliğler sundu.

2003, 2005 ve 2006 yıllarında Türkiye Meclis Haber Dergisi tarafından ‘’Yılın Bürokratı’’, 2007 yılında Meclis Haber Dergisi tarafından “Devlet-Millet Kaynaşması ve Halkla İlişkiler” dalında “Yılın Bürokratı” seçildi.

TAÇED- Tüm Anadolu Çalışan ve Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı, Avrupa Gazeteciler Derneği Genel Muhasebe görevlerini yürütmekte.

2007 yılında Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Aday adayı teşkilat yoklamasında ilk beşte yer aldı. 2007 Ağustos ayında TBMM Başkan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Danışmanı olarak göreve başladı. 2009 yılında TBMM Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.

2014 yılında Türkiyem Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 2014 yılında Mebus Haber Dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildi.

Yurtiçi ve yurtdışından Almanya, Hollanda, Belçika, Makedonya, Kosova, Balkanlar, İngiltere, K.K.T.C. ve Azerbaycan’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında panel, konferans ve toplantılarda konuşmacı olarak yer aldı.

2009-2015 yılları arasında TBMM Başkan Müşaviri olarak görev yaptı.