Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den 'soğuk savaş' açıklaması

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun yeni bir soğuk savaş istemediğini söyledi.

        Stoltenberg, Brüksel'de düzenlenen NATO savunma bakanları toplantısının ardından BBC'ye açıklamalarda bulundu.

        Stoltenberg, NATO'nun Rusya ile karşı karşıya gelmek istemediğini, örgütün başka bir soğuk savaş istemediğini vurguladı.

        Doğu Avrupa'ya konuşlandırılması planlanan 4 bin askerle çatışmaların kışkırtılmasının değil engellenmesinin amaçladığını söyleyen Stoltenberg, son dönemdeki gerilime rağmen örgütün Rusya'yı bir tehdit olarak görmediğinin altını çizdi.

        PUTİN: RUSYA KİMSEYE SALDIRMAYI PLANLAMIYOR

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Soçi'de yaptığı açıklamada, "Soğuk Savaş döneminde kurulan ve yapısal ömrünü dolduran NATO, yeni koşullara adapte için yapılan tüm görüşmelere rağmen gerçek bir adaptasyon sağlayamadı." ifadelerini kullanmıştı.

        NATO ve Batı'nın Rusya'nın askeri tehdit oluşturduğu yönündeki açıklamaları "karlı bir iş" olarak nitelendiren Putin, "Rusya kimseye saldırmayı planlamıyor. Bu komik ve aptalca. Ancak bu tür açıklamalarla ülkedeki askeri bütçeyi artırmak, müttefikleri tek bir gücün etrafında toplamak, NATO'yu genişletmek ve askeri gücü sınırlarımıza yaklaştırmak mümkün oluyor." diye konuşmuştu.

        NATO Genel Sekreteri Stoltenberg dün yaptığı açıklamada, “Rusya’nın davranışından kaygı duyuyoruz. Diyalog kurmak, tansiyon yüksekken daha büyük önem taşıyor. Müttefikler yakın gelecekte NATO-Rusya Konseyinde büyükelçiler toplantısı yapmaya hazır durumda.” demişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ