KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Elif Doğan Türkmen

1962 yılında Adana'da doğdu. Elif Doğan Türkmen, ilk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılından beri Adana'da avukat olarak meslek yaşamına devam eden Türkmen, SODEP üyeliği, SHP İl Kadın Kolları'nın kurucu üyeliğinin yanı sıra CHP'nin ikinci kez kurulması ile birlikte CHP'ye geçerek CHP'de şuan görev yaptığı seçim ve hukuk komisyonu gibi bir çok komisyonda görev aldı ve 1994-1999 yılları arasında CHP Belediye üyeliği yapmıştır. Türkmen, İŞKAD olarak "Geleceğin Lider Kadınları" projesi ile AB hibe programından ilk kez fon kazanılmasını sağladı.

Türkiye'nin 81 ilinden genç kadınların katılacağı projeye İŞKAD, destek sağlanan ilk 4 dernek arasına girdi. Türkmen, Adana Ticaret Odası'na bağlı ABİGEM'de geliştirdiği proje ile de Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 250 iş kadınına girişimcilik eğitimi verilmesini sağlayan başarılı bir projeye daha imza attı. "Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddet" konuları başta olmak üzüre uzun yıllardır  kadın örgütlerinde aktif olarak çalışmalar yapan Türkmen, Adana İş Kadınları (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Kadın Komisyonu Başkan Yardımcılığı,Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) üyeliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Adana İl üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Türkmen, Adana'daki sivil toplum projelerine katkı vermek amacı ile, Adana Güç Birliği Vakfı'nda Genel Sekreterlik, Çukurova sanayi ve İş Dünyası Federasyonu'nda (ÇUKUROVA SİFED) Başkan Yardımcılığı, Adana Barosu ve Hukukçular Derneği'nde üyelik yapmaktadır. Ayrıca TÜRKONFED üst kurul delegesi ve istihdam kurulu üyesi olan Türkmen, Adana Barosu Avrupa Birliği Komisyonu üyesidir. KOSGEB Girimşimcilik Kursları, TÜRKONFED Ulusal Konferansları, Lons ve Rotary Kulüpleri, TOBB Kadın Girişimciler Adana Kurulu ve YOL-İŞ, TEK GIDA-İŞ Konferanslarında, Adana'nın Ekonomik Durumu, Anayasa ve Referandum, Sendikalaşma, İşçilik Hakları, İş Kadınları ve Siyaset, Kadın Hakları, Kadın Girişimcilerin Avantajları ve Dezavantajları, İŞKUR Uygulamaları, Şirketlere Hukuki Danışmanlık vb. konularda yaptığı çalışma ve konuşmalar birçok kurum ve kuruluş tarafından ödül kazanmasını sağlamıştır. Sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarının sonucu olarak Adana'da ilk kez yılın kadını seçilme başarısını gösterdi.

Elif Doğan Türkmen, Torun Ahmet Türkmen ile evli ve 1 çocuk annesidir.

Elif Doğan Türkmen Haberleri