KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Rebiülevvel

Rebiülevvel ayı Müslümanlar için önemli olayların olduğu bir aydır. Hazreti Muhammed'in doğumu Rebiülevvel ayı içinde gerçekleşmiştir. Hicri Takvim'de Rebiülevvel ayı yılın 3. ayı olarak kabul edilmiştir. Arapça anlamı olarak "Rebî" kelimesi, Arapça'da "bahar" anlamına gelmektedir. Yani Rebiülevvel ayının sözlük anlamı "evvelki bahar"dır.

Bu ayda Hazreti Muhammed, 12 Rebiülevvel 571 yılında doğmuştur. Hicret, 12 Rebiülevvel 622'de sona ermiştir. Hazreti Muhammed, 12 Rebiülevvel 632'de hayata gözlerini yummuştur.

Rebiülevvel Ayı Haberleri

  • Rebiülevvel ayının faziletleri neler?

    Gündem, 30 Ekim 2019

    Rebiülevvel ayının faziletleri neler?

    Rebiülevvel ayı dün yani 29 Ekim'de başladı. Tüm İslam alemi Rebiülevvel Ayı'nın rahmetini yaşıyor. Hz. Muhammed (S.A.V)'ın doğduğu Mevlid kandili de Rebiülevvel ayının içerisinde yer alıyor. Peki Rebiülevvel ayının faziletleri nelerdir?

  • Rebiülevvel ayı ne zaman 2019

    Gündem, 29 Ekim 2019

    Rebiülevvel ayı ne zaman 2019

    Rebiülevvel ayı Müslüman vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Rebiülevvel ayı nedir? Rebiülevvel ayı ne zaman başlıyor?

  • Rebiülevvel Ayı ibadetleri neler?

    Gündem, 10 Kasım 2018

    Rebiülevvel Ayı ibadetleri neler?

    Rebiülevvel Ayı 9 Kasım 2018 Cuma günü başladı. Tüm İslam alemi Rebiülevvel Ayı'nın rahmetini yaşıyor. Peki Rebiülevvel ayı ibadetleri neler? Hz. Muhammed (S.A.V)'ın doğduğu Mevlid kandili ne zaman?

    Rebiülevvel ayı ne zaman?

    Gündem, 01 Mart 2018

    Rebiülevvel ayı ne zaman?

    2018 yılı Rebiülevvel ayı ne zaman? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Rebiülevvel ayı, Hicri takvime göre yılın 3. ayıdır. Peki bu ayda nasıl ibadet etmemiz gerekir? Rebiülevvel ne demektir? İşte ayrıntılar...

    Rebiülevvel ayı ne zaman başlıyor?

    Gündem, 20 Kasım 2017

    Rebiülevvel ayı ne zaman başlıyor?

    Müslüman aleminin heyecanla beklediği Rebiülevvel ayı, kılınacak namazlarla ve okunacak dualarla ihya edilecek. Vatandaşlar bir yandan bu mübarek ayı beklerken bir yandan da ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki Rebiülevvel ayı ne zaman başlıyor? Rebiülevvel ayı duaları ve ibadetleri nelerdir?

  • Rebiülevvel ayı ne zaman?

    Yaşam, 10 Ekim 2017

    Rebiülevvel ayı ne zaman?

    Müslümanlar, Mevlid Kandili'ni içinde barındıran Rebiülevvel ayını heyecanla bekliyor. Peki, 2017 Rebiülevvel ayı ne zaman?