KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Hilmi Bolatoğlu

23 Ekim 1974 tarihinde Aydın’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bozdoğan’da tamamladı.

1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajını İzmir’de bitirdikten sonra 1998 yılında İzmir Barosuna katıldı.

Yarışma sınavını kazanarak 5 Ocak 1999 tarihinde Ankara’da Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 2002’de Rekabet Uzmanı oldu. Askerliğini Asteğmen rütbesiyle Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığında yaptı.

2005-2006 yıllarında ABD’de bulunan “University of Illinois College of Law” da eğitim görerek Hukuk Yüksek Lisansı (LLM) derecesini aldı.

2009 yılında Rekabet Başuzmanı olarak atandı. 2009-2010 yıllarında Rekabet Kurumu Hukuk Müşaviri Vekili olarak çalıştı. Almanya’da kursa katılarak Adli Bilişim sertifikası aldı. Rekabet Uzmanları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Büyük Menderes Platformu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

2011’de tam burslu olarak kabul edildiği Bilkent Üniversitesi Özel Hukuk Doktora Programında halen Doktora Tezini yazmaktadır. Mesleki alanda yurt içinde ve yurt dışında yayımlanmış kitap bölümleri ve makaleleri bulunmaktadır.

Çok iyi derecede İngilizce bilen BOLATOĞLU, evli ve iki çocuk babasıdır.