Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Vakko L’Atelier, dünya gastronomisinin en prestijli kadın şeflerini ağırladığı Guest Chef Dinner serisini başlattı.

Etkinlik serisinin ilk konuğu, iki Michelin yıldızlı Baan Tepa restoranının kurucusu ve 2025 Asya’nın En İyi Kadın Şefi seçilen Taylandlı Şef Tam Chudaree Debhakam oldu.

9-10-11 Mayıs tarihlerinde Vakko Hotel & Residence Nişantaşı’nda gerçekleşen buluşmada Şef Tam, Bangkok’tan getirdiği seçkin malzemeleri, Türkiye’ye özgü ürünlerle harmanlayarak yalnızca bu etkinliğe özel bir tadım menüsü hazırladı.

Tayland mutfağının geleneksel tatlarını modern pişirme teknikleriyle yeniden yorumlayan Şef Tam, sürdürülebilir gastronomi yaklaşımını İstanbul’a taşıdı.

Öte yandan dünya çapında etkili kadın şefler İstanbul'a gelmeye devam devam edecek.

Haziran ayında serinin ikinci konuğu, Latin Amerika’nın en prestijli gastronomi ödüllerine sahip Brezilyalı şef Manu Buffara olacak.

2022 yılında 50 Best Academy tarafından Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi seçilen Buffara, The Best Chef Awards dünya sıralamasında 21. sırada yer alırken; restoranı Manu, Latin Amerika’nın En İyi 50 Restoranı listesinde bulunuyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua