KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlı, 1 Ocak 1952 tarihinde Şanlıurfa'da dünyaya gelmiştir. Doğduğunda ve çocuk yaşlarında babası cezaevinde olduğu için hiçbir zaman okula gidememiş, sürekli çalışmıştır. Çocuk yaşlarında su satmak gibi işler yaparak para kazanıp ailesine destek olmuştur.

Genç yaşlarında inşaatlarda demir ustalığı yapmış, birçok inşaatta çalışmıştır. Bir inşaatta türkü söylerken Adanalı ünlü bir sinemacı tarafından keşfedilmiş ve daha sonrasında Ankara'ya giderek orada gazino ve pavyonlarda şarkı söylemiştir. 1974 yılında Ankara'daki Kınalı Pavyon'da söylemiş olduğu "Ayağında Kundura" şarkısı ile ün yakalamıştır. Ankara Radyosu'nda ve bir yılbaşı gecesinde sahne aldı.

İstanbul'da 1970'li yılların ortalarında gelmiş ve burada kendisine soyadını veren müzisyen Yılmaz Tatlıses ile tanışmıştır.

Gün geçtikçe çıkardığı şarkılar ve seslendirdiği türkülerle adını duyuran İbrahim Tatlıses, müzik hayatından hariç olarak Türk sinemasında Hülya Avşar gibi isimlerle birçok filmde rol almıştır. Daha sonrasında gıda, inşaat ve seyahat sektörlerinde farklı yatırımlarda bulunmuştur. Kendi markasını çıkardığı "Tatlıses Çiğköfte" günümüzde hala faaliyettedir.

Uzunca bir süre boyunca İbo Show adlı televizyon programını yapmış ve halkın sevdiği bir türkücü haline gelmiştir.

14 Mart 2011 tarihinde İbo Show programından çıktığı anda Maslak'ta uzun namlulu silahla açılan ateşte başından vurulmuştur. 6 saatlik bir ameliyat sonucu yoğun bakımda kalan İbrahim Tatlıses, iki hafta kaldığı yoğun bakımdan hayati tehlikeyi atlatarak çıkmıştır. 6 Nisan 2011 tarihinde de zedelenen sinir hücreleri için fizik tedavi gibi tedavilerin sürdürülmesi için Almanya'ya götürülmüştür.

İ̇brahim Tatlıses Haberleri