KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

İsmail Bozalıoğlu

İsmail BOZALİOĞLU, 14 Ekim 1952’de Giresun Merkez’de doğdu. Babasının adı Ömer, annesinin adı Fatma’dır.

Trabzon Erkek İlköğretmen Okulunu1972'de bitirdikten sonra bir yıl İlkokul öğretmenliği yaptı. Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümünü 1976 yılında bitirdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu.

1981 yılında Giresun Eğitim Enstitüsüne atandı. 1982 Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Yüksekokuluna Öğretim Görevlisi olarak atandı. Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde 1987 yılında Lisans tamamladı. Giresun Eğitim Yüksekokulu Müdür yardımcılığı, Giresun Eğitim Fakültesinde İdarecilik görevlerinde bulundu. Giresun üniversitesinde öğretim görevlilerinin seçilmiş temsilcisi olarak Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Halen Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Giresun Dergisi, İleri ve Yeşilgiresun Gazetelerinde yazarlık yaptı. Giresun Işık Gazetesinde yazılarına devam etmektedir. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Giresun Şubesi Başkanlığı ile Türk Ocakları Giresun Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. Basketbol hakemliği yaptı. 20.(1999), 21.(2002) ve 22.(2007) dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde MHP Giresun Milletvekili adayı oldu. Milliyetçi Hareket Partisi 10. Olağan Büyük Kurultayında MYK Yedek üyeliğine seçildi. Ulusal dergilerde yayınları ve makaleleri bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.