KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Korkut Kutluata

Korkut Kutluata, 12 Ekim 1973’de Sakarya, Kocaali, Melen Köyü’nde dünyaya geldi.

Babası Prof.Dr.Münir KUTLUATA’nın İstanbul Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevi nedeniyle eğitim hayatıma İstanbul’da Fikret Yüzatlı İlkokulu’nda başladı.

Orta ve lise eğitimini Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde,

Tıp eğitimini Ankara’da, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.

Üsküdar’da görev yaptığı sırada İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde İşletme Yüksek Lisansıı (MBA) tamamladı.

2002 yılında Üsküdar Kirazlıtepe’de Mevlana Sağlık Ocağında hekim olarak göreve başladı.

2004-2010 yılları arasında Üsküdar Sağlık Grup Başkan Yardımcısı olarak, sağlık ocaklarının kurulması, aşı kampanyaları, çevre sağlığı hizmetleri, özel sağlık kuruluşlarının ruhsatlandırılması ve denetimi, soruşturma ve incelemelerin yürütülmesi gibi görevlerle sağlık hizmeti sunmaya çalıştı.

2010 yılında yaklaşık 6 ay İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde  geçici görevle çalıştıktan sonra, yaklaşık iki yıl da  Üsküdar Yavuztürk Mahallesinde  4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak hizmet verdi.

2012 yılı Temmuz ayında tekrar İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Özel Yataklı Sağlık Hizmetleri Şubesi ve Özel Tanı Tedavi Merkezleri Şubesi’ndeki görevlerime döndü. Tüm İstanbul genelinde özel sağlık kuruluşlarının ruhsatlandırılması ve denetimi, soruşturma ve incelemelerin yürütülmesi gibi konularda hizmet sundu.

Korkut Kutluata, evli ve iki çocuk sahibidir.