AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Aydemir Güler

TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1961
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ İktisatçı

1961’de İstanbul'da doğdu. Kadıköy Saint Joseph Lisesinde orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1980'de Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne girdi, ekonomi okudu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Aynı yerde 1986-1992 arasında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1982'de evlendi.


1976 yılından itibaren devrimci mücadelenin içinde bulundu. Daha sonra Gelenek dergisini yayınlayacak olan siyasi harekete 1982'de, üniversite yıllarında katıldı. 1986’da Gelenek yayın kurulu üyesi ve bu derginin düzenli yazarlarından oldu. 1992’de Sosyalist Türkiye Partisi kurucuları arasında yer aldı. Siyasi Büro Üyeliği ve İstanbul İl Başkanlığı yaptığı STP’nin Anayasa Mahkemesi’nce kapatılması üzerine 1993’te kurulan Sosyalist İktidar Partisi'nde ve SİP'in Türkiye Komünist Partisi'ne dönüşmesiyle birlikte 2001'den itibaren TKP saf­larında yer aldı. 1993-2009 arasında, parti tüzüğünde “kolektif liderlik” olarak ta­nımlanan Siyasi Büro’da Genel Başkan sıfatıyla sorumluluk üstlendi. Partide çeşitli sorumluluklar üstlendi, periyodik yayınlara katkıda bulundu. 


TKP Merkez Sekreterler Kurulunda Barış Komitesi ve Marksist-Leninist Araştırmalar Merkezi sekreterliklerini sürdürüyor. Barış Derneği yönetim kurulu ve Sosyalistlerin Meclisi üyesi. Aynı zamanda yayın kurulunda bulunduğu Gelenek'te, aylık Komünist dergisinde yazıyor; soL gazetesinde düzenli köşe yazıları yayınlanıyor.