AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Cengiz Ergün

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1960
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Manisa Belediye Başkanı
EMAIL cengizergun@cengizergun.com.tr

1960 yılında Manisa’da doğdum ve zorunlu ayrılıklar dışında hayatımın büyük bir bölümünü Manisa’da geçirdim. Üniversite eğitimimi Muğla Üniversitesi İşletme Bölümü’nde gerçekleştirdim. Büyük hayallerle 1980 yılında okulumdan mezun oldum ve iş hayatına atıldım.

1981 yılında bana her zamana desteklerini esirgemeyen eşim Şeyda Hanım ile evlendim. Hande ve Merve isimlerinde iki kız evlat sahibi oldum.

Müteahhit olarak Uncubozköy Mahallesi’nde birçok konut inşa ettim. Ticari hayatım boyunca da hiçbir resmi kurum ihalesine de girmedim ve çizgimi asla bozmadım.

1999 – 2000 futbol sezonun ikinci yarısında Manisaspor Kulübü Genel Kurulunda Başkan olarak seçildim. Başkan olarak ben ve yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarımla birlikte 2004 – 2005 futbol sezonunda tarihinde ilk defa Manisaspor’u Süper Lig’e taşıdık. Sanırım bu sportif, sosyal ve ekonomik anlamda Manisa için bir dönüm noktası oldu.

27 Aralık 2008 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Manisa Belediye Başkan Adayı olarak Manisa halkının karşısına çıktım. 3 ay boyunca gece gündüz çalışarak 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Manisa halkının teveccühü ile Manisa tarihinin en yüksek oyunu alarak Manisa Belediye Başkanı seçildim.

Göreve geldiğimde Manisa Belediyesi büyük bir borç batağı içerisinde ve hareket kabiliyetini kaybetmiş durumdaydı. Adeta kapana kısılmıştı. Ekibimle birlikte yılmadan ve tüm güçlüklere göğüs gererek çalıştık. Öncelikle kangren olmuş artık çalışamaz haldeki tüm uzuvları kesip attık ve rekorlar kıran bütçelere imza attık. Çöp sorunundan parklara, kaldırımlardan yollara, sosyal etkinliklerden spora, tarihi alanlardan ilçe ve köylere kadar ayrım yapmadan var gücümüzle hizmet etmeye çalıştık.

Allaha çok şükür bugün yaptığı hizmetlerle övünülen bir Manisa Belediyesi’nin başındayım. 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak daha büyük sorumlulukları olacak bu makama sizlerinde teveccühü ile Milliyetçi Hareket Partisi’nden tekrardan adayım ve oylarınıza talibim. 5 Yıllık süre içerisinde birçok projeye hizmete imza attık ama MANİSA’YA HİZMET SEVDAMIZ BİTMEDİ.