AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Saffet Sancaklı

MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1966
EĞİTİM Lise
MESLEĞİ Futbolcu / Futbol Menajeri
WEB SİTESİ www.sancakli.com/

27 Şubat 1966’da Yugoslavya’nın Tutin şehrinde doğdum. 1968 yılında ailem ile anavatanımız Türkiye’ye göç ettik.
Eğitim hayatıma İstanbul Gaziosmanpa’da Cemal Gürsel İlkokulu’nda başladım. Ortaokul ve liseyi Vefa Poyraz Lisesinde okudum. Sonrasında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandım fakat spor hayatımdan dolayı tamamlayamadım. 2 Sene önce tekrar üniversite sınavına girip Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü okumaya başladım. Futbol hayatıma 1976 yılında Gazaiosmanpaşa Kültürspor’da başladım. 1985 yılında profesyonel olarak Vefaspor Kulübü’ne imza attım. Daha sonra Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor, Sarıyerspor, Kocaelispor, Galatasaray ve Fenerbahçe’de oynadım. 130’u Süper Lig’de olmak üzere 200’ün üzerinde profesyonel ligde gol attım. Milli takımın her kademesi ve Avrupa Kupaları’nda uzun yıllar mücadele ettim.
Türk Futbol tarihinin en çok gol atan ilk 10 oyuncusu arasındayım. Aynı zamanda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olarak adlandırılan üç büyük takımda oynayan ilk futbolcu olarak da Türk Futbol Tarihindeki yerimi aldım. 1999 yılında profesyonel futbolculuk hayatımı noktaladım. Aynı sene UEFA Asbaşkanı Sayın Şenes Erzik Bey’in yönlendirmesi ve isteğiyle dünyada 250 kişide olan ve Türkiye’de ilk olan FIFA Futbolcu Menajerliği Lisansını aldım ve uzun yıllar başarılı bir şekilde futbolcu menajerliğini sürdürdüm. Bunun yanı sıra çeşitli ticari faaliyetlerde de bulundum.
2001 yılında Yıldırımbosnaspor(Bayrampaşa) kulübünde 1 sene başkanlık yaparak kulübü şampiyonluğa taşıdım.
2006 yılında TMSF’nin açmış olduğu ihaleyi kazanarak İstanbulspor kulübünü satın aldım ve 2 sene başkanlık görevini yürüttüm.
2008 yılında binicilik sporuna başlayarak kısa bir sürede milli takım seviyesine kadar yükseldim. Atlı Dayanıklılık (Endurance) dalında 20 km, 50 km ve 60 km yarışlarında Türkiye Şampiyonu oldum.
Bildiğim yabancı diller:
Sırpça-Hırvatça (Boşnakça): İyi derecede
İngilizce: Orta derecede
Rusça: Orta derecede
Bulgarca: Orta derecede
Evli ve iki çocuk babasıyım. Kızım Duygu Sancaklı Koç Üniversitesi Ekonomi bölümü ikinci sınıf öğrencisi, oğlum Mert Sancaklı Bahçeşehir Koleji sekizinci sınıf öğrencisidir.
Balkan göçmeni olmam ve bu ülkelerle ticari münasebetlerimiz olması hasebiyle özellikle göçmen sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinde aktif rol almaktayım. Halen Sancaklı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteyim.