AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Şefik Türkmen

AK Parti Trabzon Akçaabat Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1949
EĞİTİM Üniversite
MESLEĞİ Mühendis
EMAIL turkmensefik@hotmail.com

1949 yılında Akçaabat Çınarlık Köyü’nde doğdu. İlkokulu Yeşiltepe  İlkokulu'nda, Ortaokulu Akçaabat Ortaokulu'nda, Liseyi ise Trabzon Lises'nde tamamladı. 1972 yılında K T Ü İnşaat ve Mimarlık Fakültesinden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.
Üniversiteden mezuniyetini müteakip İller Bankası Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde göreve başladı. 1974-75 yıllarında askerliğini Yedek Subay olarak Eskişehir Hava Kuvvetleri İnşaat Taburu’nda yaptı. Askerlik dönüşü İller Bankası’nda tekrar göreve başladı.
İller Bankası 17.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Trabzon, Giresin, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt İlleri dahilindeki Belediyelerin içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı tesisleri başta olmak üzere çeşitli tesislerin gerçekleşmesinde etüt - proje mühendisi, kontrol mühendisi baş mühendis, şube müdürü ve bölge müdür yardımcısı olarak görev yaptı.
İller Bankası’nda görevli olduğu süre içerisinde Belediyelerin altyapı tesisleri ve Belediye hizmetleri konusunda çok sayıda kurs ve seminere katılmış olan Şefik TÜRKMEN, 27 Mart 1994 tarihinde yapılan mahalli seçimlerden itibaren Akçaabat Belediye Başkanlığını yürütmeye başladı.
Akçaabat Belediye Başkanlığı görevini üç dönem yapan ve 29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde halktan dördüncü dönem için yetki alan Başkan TÜRKMEN, Akçaabat’ta etkin bir yerel yönetim oluşturma ve şehre çağdaş hizmetler götürme yolunda çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.
Şefik TÜRKMEN evli ve bir çocuk babasıdır.