AÇILAN SANDIK ORANI
100,0%
KATILIM ORANI
89,1%

Timur Koç

CHP Kocaeli Çayırova Belediye Başkan Adayı

DOĞUM YILI 1961
EĞİTİM Lise
MESLEĞİ Esnaf
EMAIL timur-koc@hotmail.com

1961’de Sivas’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerimi, Kocaeli Gebze’de tamamladım. Evli ve iki çocuk babasıyım. Çocukluğum Çayırova’da geçti. 1986 yılında ticaret hayatına atıldım. Çayırova’da ailem ile birlikte yıllarca tekstil üzerine ticaret yaptım. Esnaflık yaşamımdan önce, işyerlerinde sendika temsilciliği görevinde bulundum. Bir çok demokratik kitle örgütünde görev aldım.

1992-2004 yılları arasında yeni kurulan eski adı Güzeltepe yeni adı Çayırova olan bölgenin ilk Kurucu Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm.

Cumhuriyet Halk Partisinde ilçe yönetim kurlu üyelikleri, ilçe sekreterliği, il ve kurultay delegeliği gibi görevlerde bulundum. Ülkenin en genç Belediye Başkanı ünvanına sahip bir belediye başkanı olarak, bugünkü Çayırova ilçesinin temellerini arkadaşlarımla birlikte ben attım.

Örneğin, Çayırova’da görev yaptığımız dönemde, Büyük Belde Belediye binası’nı inşa ettik. Bu kentin 1/25000, 1/5000, 1/1000 planlarını tamamladık. Bu alanda gecekondu önleme bölgesi oluşturduk. Hasılat paylaşımı modeli ile 1280 konutlu Çağdaş Kent Toplu Konut Projesi’ni başlattık. Bölgeye stat, üniversite, doğalgaz projesi gibi çeşitli hizmetler sunduk. Yuvacık Barajı suyunun ilk kez – Bölge Belediyeleri arasında – Çayırova’ya gelmesini sağladık. Yüzlerce proje ve hizmeti tamamladık.

Türkiyedeki belediye başkanları arasında yılın belediye başkanı ödülüne layık görüldük. Hiçbir mahkemeye çıkmadık. Hiçbir yolsuzluğa bulaşmadık. Hakkımızda hiçbir dava açılmadı. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde küçük bir farkla seçimi kaybettik ve görevi devrettik.

Bunun ardından belediye başkanlığında kazandığım tecrübelerle birlikte Kentsel Dönüşüm projelerine yöneldim. Ortağı olduğum Mimart Yapı firmasıyla Bahçeşehir’de Armina Evleri projesini gerçekleştirdik. 110 dönüm arazi üzerine 720 daire, yüzme havuzları, tenis kortları, parklar, basketbol sahaları, alışveriş merkezi (1500m2) olmak üzere yeni bir şehir yarattık (3 ortağım ile birlikte!). Proje bittikten sonra Mimart Yapı ortaklığından ayrılıp kendi şirketimi kurdum. Klan Yapı’nın ilk prestijli projesi Wonderland Residence Gebze’de tamamlanarak mimari projeler arasında bir başarı simgesine dönüştü. Klan Yapı ile Adora Villalarını inşaa ettim. Halen inşat sektöründe faaliyet yürütmekteyim. Eşim, öğretmen olup görev yapmamaktadır. Kızım Duygu, yüksek peyzaj mimarıdır, oğlum Çağdaş ise Üniversitede öğrenim görmektedir.