Tarihi dizi Vikings'in 100 yıl sonrasını konu alan Vikings: Valhalla, İngiltere Kralı Günah Çıkartıcı Aziz Edward'ın ölümünün ardından 3 lordun İngiltere tahtında hak iddia etmesi üzerine, İngiltere'nin kaderini etkileyecek olayları anlatmaktadır. Viking çağının nasıl sonlandığını da anlatmaktadır.
Grönlandlılar
Bölüm 1
/Grönlandlılar
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2022
İngiltere'de bir katliamın intikamını almayı planlayan Viking orduları Kattegat'ta toplanır. Ama Leif ve Freydis kardeşler öçlerini farklı bir şekilde alır.
Viking
Bölüm 2
/Viking
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2022
Freydis'in hayatını kurtarmak için Leif, Londra'yı kuşatan Knut ve Harald'a katılmayı kabul eder. Kraliçe Emma, üvey oğlu Edmund'u gönderip bir müttefikten yardım ister.
Bataklık
Bölüm 3
/Bataklık
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2022
Kutsal bir yolculukta olan Freydis ve ekibi vahşi bir saldırıya uğrar. Edmund kral tacı giyince Harald ve Leif, Londra yakınlarındaki bataklıktan geçmeyi planlar.
Köprü
Bölüm 4
/Köprü
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2022
Leif, Londra'ya cüretkâr bir saldırı yapmayı önerir. Emma ve Godwin, küstah ve dikbaşlı çocuk kralları Edmund'un pervasız davranışlarının yenilgi getireceğinden korkar.
Mucize
Bölüm 5
/Mucize
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2022
İngiltere'de taht el değiştirirken ortama komplolar, ihanetler ve siyasi çekişmeler hâkimdir. Leif kahraman ilan edilse de gizliden gizliye inancını sorgular.
Uppsala'nın Son Kızı
Bölüm 6
/Uppsala'nın Son Kızı
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2022
Kattegat'a dönen Freydis bir tarikata katılır. Knut, İngiltere'deki iktidarını sağlamlaştırır. Kåre çocukluk travmalarında yer eden kutsal bir mekânı tekrar ziyaret eder.
Tercihler
Bölüm 7
/Tercihler
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2022
Kattegat'ta savunma hazırlıkları yapılırken Olaf, Kåre ile bir anlaşma yapar. Knut'un yokluğunda babası Sweyn Çatalsakal, İngiltere tahtını Edmund ile paylaşır.