Yaprak Dökümü
Yaşamını beş çocuğuna iyi fikirler ve temiz bir isim vermeye adayan Ali Rıza Tekin, yaşadığı bir olayda haksızlığa göz yumması istenince kaymakamlık görevinden istifa eder. Kızı Necla da İstanbul'da mimarlık bölümünü kazanınca, ailecek İstanbul'a, kendilerine ait eski bir konağa taşınırlar. Çocukların okul masrafları aileyi sıkıntıya sokunca Ali Rıza Bey yeniden çalışmaya başlar. Yeni işinde de prensiplerinden ödün vermesi istenince yine istifa eder. Askerden dönen oğlu Şevket bir bankada iyi bir maaşla çalışmaya başlayınca Ali Rıza Bey'in yükü hafifler. Ama Şevket gönlünü halihazırda evli bir kadın olan meslektaşı Ferhunde'ye kaptırır. Ferhunde ivedilikle boşanıp Şevket'le evlenir evlenmez dizginleri ele alır, evin bütün düzenini değiştirir. Oğuz Ayhan'ın da aileye sinsice girmesiyle beraber olaylar yavaş yavaş kötüye gider. Ali Rıza Bey tüm olanlara direnmeye çalışsa da ömrünün sonuna dek seyretmeye mahkum olduğu "Yaprak Dökümü" artık başlamıştır.
1. Bölüm: Değerlerine Bağlı Bir Aile
Bölüm 1
/1. Bölüm: Değerlerine Bağlı Bir Aile
Yayın Tarihi: 13 Eylül 2006
Bütün hayatını beş çocuğuna iyi fikirler ve temiz ahlak vermeye adayan Ali Rıza Bey, bir haksızlığa göz yumması istenince kaymakamlık görevinden istifa eder. Kızı Necla da İstanbul’da üniversiteyi kazanınca, ailece İstanbul’a yerleşmeye karar verirler.
2. Bölüm: Sancılı Günler Başlıyor
Bölüm 2
/2. Bölüm: Sancılı Günler Başlıyor
Yayın Tarihi: 18 Eylül 2006
Altın Yaprak Anonim Şirketindeki görevinden istifa ederek ayrılan Ali Rıza Bey, Şevket’in işe başlama haberiyle tekrar umutlanır. Oğuz bir vesileyle Ali Rıza’nın kızı olduğunu bilmeden Necla ile tanışır. Necla ilk görüşte Oğuz’a aşık olur. Şevket de, aynı şubede çalışan Ferhunde’den etkilenir. Leyla için de hareketli günler başlar. Evden habersiz arkadaşının doğum gününe gider. Bu masum kaçamak, bütün aileyi etkileyecek bir olaya sebep olur.
3. Bölüm: Evde İşler Karışıyor
Bölüm 3
/3. Bölüm: Evde İşler Karışıyor
Yayın Tarihi: 25 Eylül 2006
Ali Rıza Bey’in ailesinde işler iyice karışır. Leyla evden gizli gittiği partiden dönerken, Görkem motosikletine binmesi için ısrar eder. Hızla giden motor yoldan geçen yaşlı bir adama çarpar. Adamın durumu kritiktir. Leyla başına gelenleri evdekilerden saklar. Olayın gazetelere haber olduğunu gören Leyla paniğe kapılır.
4. Bölüm: Ali Rıza Bey'e Kötü Haber
Bölüm 4
/4. Bölüm: Ali Rıza Bey'e Kötü Haber
Yayın Tarihi: 03 Ekim 2006
Ali Rıza Bey, Leyla’nın adının kazaya karıştığını öğrenince yıkılır. Polise ifade veren Leyla olayı anlatırken, Görkem’in motosikletle çarptığı yaşlı adamın ölüm haberi gelir. Görkem kefaletle serbest kalır. Leyla vicdan azabıyla kıvranırken Necla ve Oğuz gittikçe yakınlaşır. Şevket Ferhunde’nin evli olduğunu öğrenerek yıkılır ve ondan uzak durmaya karar verir. Ama Ferhunde’nin onun peşini bırakmaya niyeti yoktur.
5. Bölüm: Evde Fırtınalar Esiyor
Bölüm 5
/5. Bölüm: Evde Fırtınalar Esiyor
Yayın Tarihi: 09 Ekim 2006
Necla’nın görüştüğü Oğuz, patronunun gözüne girebilmek için bir iş tezgahlar ve yaralanma pahasına amacına ulaşır. Patronun sonsuz güvenini kazanmıştır. Öte yandan Ferhunde’nin ağına düşen Şevket’in gözü artık ondan başka hiçbir şey görmemektedir. Ferhunde'nin de Şevket’le beraber olmasına hiçbir engel kalmamıştır. Ancak bir şeyi hesaba katmamıştır: Kocasını...
6. Bölüm: Ferhunde Konağa Geliyor
Bölüm 6
/6. Bölüm: Ferhunde Konağa Geliyor
Yayın Tarihi: 16 Ekim 2006
Ferhunde kendine zarar vererek, Şevket’e kocasının ilişkiyi anladığını ve ondan dayak yediğini söyler. Şevket bütün bu olanlardan kendini sorumlu tutmaktadır. Kocasından boşanan Ferhunde’nin, Şevket’e evlenme konusundaki baskısı artar. Oğlunu kaybedeceğinden korkan Hayriye Hanım da Ali Rıza Bey’e tavrını koyarak durumu kabullenmesini sağlar. Ali Rıza ve Ferhunde’nin ilk karşılaşmalarında yaşanan gerginlik, gelecekteki huzursuz günlerin habercisidir.
7. Bölüm: Ferhunde ile Şevket Evleniyor
Bölüm 7
/7. Bölüm: Ferhunde ile Şevket Evleniyor
Yayın Tarihi: 23 Ekim 2006
Ferhunde’nin istediği olmuş, Şevket zorla da olsa ailesini Ferhunde ile yapacağı evliliğe ikna etmiştir. Ferhunde daha ilk karşılaşmalarında Ali Rıza Bey’in yıkılması zor bir kale olduğunu anlar. Şevket’e umutsuz bir aşkla bağlanan Sedef, Şevket’le Ferhunde’nin ilişkisi aile tarafından da kabul edilince perişan olur. Artık yaşadıklarına dayanamayacak hale gelir ve Şevket’e bir mektup bırakarak intihara teşebbüs eder.
8. Bölüm: Ali Rıza ve Hayriye Oyuna Geliyor
Bölüm 8
/8. Bölüm: Ali Rıza ve Hayriye Oyuna Geliyor
Yayın Tarihi: 30 Ekim 2006
Şevket’in düğünü sürpriz konukların gelişiyle hareketlenir. Oğuz’u kendi evlerinde gören Necla şaşkın, Ali Rıza ise öfkelidir. Ferhunde daha ilk günden evde hakimiyetini kurmak ister. Leyla ve Necla’yı etkisi altına almayı başarır. Bu arada Necla’nın Oğuz’la ilişkisini de öğrenir. Şevket’i anne ve babasını hafta sonu tatiline göndermek için ikna eder. Ancak kötü bir olay sonucu mecburen eve dönmek zorunda kalan Hayriye ve Ali Rıza, evde onları bekleyen sürprizi görünce, Ferhunde’nin oyununa geldiklerini anlarlar.
9. Bölüm: Evde Soğuk Rüzgarlar
Bölüm 9
/9. Bölüm: Evde Soğuk Rüzgarlar
Yayın Tarihi: 06 Kasım 2006
Yüzünü bile görmek istemediği Oğuz’u kendi evinde, kızlarıyla birlikte eğlenirken gören Ali Rıza, çok öfkelenir. Şevket’in onları hafta sonu tatiline gönderme sebebi belli olmuştur. Hayriye de çok kırgındır. Şevket, Ferhunde ve kızlar, Ali Rıza’nın hışmından paylarına düşeni alırlar. Evde yeniden soğuk rüzgarlar esmeye başlar.
10. Bölüm: Ferhunde, Ali Rıza'ya Karşı!
Bölüm 10
/10. Bölüm: Ferhunde, Ali Rıza'ya Karşı!
Yayın Tarihi: 13 Kasım 2006
Ali Rıza, evi müteahhide vermeyi teklif eden Şevket’e sert tepki gösterir. Kesin tavrını koyan Ali Rıza konuyu bir daha açılmamak üzere kapatır. Bunu hazmedemeyen Ferhunde hırsını Şevket’ten alır. Leyla’ya kancayı takan Oğuz sürekli peşinde dolaşmaktadır. Neyyir bir akrabasının cenazesi için şehir dışına gider. Leyla ve Necla gece Sedef’le kalırlar. Leyla, Oğuz’un ısrarıyla gece gizlice evden çıkar ve onun tuzağına düşer.
11. Bölüm: Ferhunde'nin Sinsi Planı
Bölüm 11
/11. Bölüm: Ferhunde'nin Sinsi Planı
Yayın Tarihi: 20 Kasım 2006
Ali Rıza Bey’in ablalığı Süreyya Hanım’ın Şevket’e gösterdiği ve Ali Rıza Bey’in eski karısı olduğunu söylediği resim büyük şaşkınlık yaratır. Ancak resim ortaya çıktığında bambaşka bir acı hikaye açığa çıkacaktır. Öte yandan Oğuz’un zorla sahip olduğu Leyla’nın durumu kötüye gitmektedir. Şevket de zor durumdadır. Oğuz ve Yaman’ın usulsüz almak istedikleri kredi yüzünden büyük gerginlik yaşar ve tavrını net koyar. Ama Ferhunde durumu öğrenince işler tersine döner. Şevket büyük bir oyuna gelmek üzeredir.
12. Bölüm: Sedef'in Aşk İlanı
Bölüm 12
/12. Bölüm: Sedef'in Aşk İlanı
Yayın Tarihi: 27 Kasım 2006
Ferhunde ve Şevket şiddetli bir şekilde kavga ederler ve Şevket evi terk eder. Evdekiler ne olduğunu anlayamamıştır. Gerginlik giderek büyür. Öte yandan Şevket’ten tamamen ümidi kesen Sedef, Nezih’in teklifini kabul eder. Evlenip Amerika’ya gidecektir. Ancak Söz kesileceği gün, Ferhunde ve Şevket’in arasının iyice açıldığını öğrenen Sedef, Şevket'in eşinden ayrılacağını düşünerek umutlanır ve Şevket’e aşkını itiraf eder.
13. Bölüm: Ferhunde, Fikret'i Çileden Çıkarıyor
Bölüm 13
/13. Bölüm: Ferhunde, Fikret'i Çileden Çıkarıyor
Yayın Tarihi: 04 Aralık 2006
Sedef’in aşkını itiraf etmesiyle şaşkına dönen Şevket zor durumdadır. Bundan sonra Sedef’e karşı nasıl davranacağını bilememektedir. Durumu Fikret'le paylaşır. Necla’nın yeniden Oğuz’la görüştüğünü anlayan Leyla kıskançlık krizine girer. Doğum günleri ailede hiç atlanmazken, bu kez Fikret’in doğum gününü kimse hatırlamaz. Fikret duruma içerlese de kimseye belli etmez. Fikret’in evde olmadığı sırada, eski nişanlısından gelen çiçeği Ferhunde alır ve o gün Fikret’in doğum günü olduğunu öğrenir. Hazırladığı sürpriz iplerin kopmasına neden olur.
14. Bölüm: Ali Rıza, Şevket'e Destek Oluyor
Bölüm 14
/14. Bölüm: Ali Rıza, Şevket'e Destek Oluyor
Yayın Tarihi: 11 Aralık 2006
Ferhunde’nin, Fikret’in doğum gününde yaptığı kötü sürpriz bardağı taşıran son damla olur. Ali Rıza yumruğunu masaya vurunca Ferhunde evi terk eder ve Gülşen’in evine gider. Ancak Ferhunde’nin hamile olduğu haberi eve bomba gibi düşer. Şevket ne yapacağını bilememektedir. Hayriye ve Ali Rıza buruk bir sevinç yaşamaktadırlar. Şevket barışmak için Ferhunde’yle görüşmeye gider. Ferhunde Şevket’i geri çevirir. Onun asıl dize getirmek istediği Ali Rıza’dır.
15. Bölüm: Şüphe
Bölüm 15
/15. Bölüm: Şüphe
Yayın Tarihi: 18 Aralık 2006
Ferhunde’nin hamile olduğu yalanını söyleyerek yaptığı plan tutmuş, Hayriye ve Ali Rıza onu eve götürmek için ayağına kadar gelmiştir. Ferhunde evde çok iyi karşılanır, ama akşam gelen telefon huzurunu kaçırır. Şüphe içinde kıvranan Şevket, Ferhunde’yi takip eder. Şevket’in Gülşen’in evinde gerçekleşen gizli buluşmayı basmasıyla olaylar yepyeni bir boyut kazanır.
16. Bölüm: Ferhunde'den Şok Açıklamalar
Bölüm 16
/16. Bölüm: Ferhunde'den Şok Açıklamalar
Yayın Tarihi: 25 Aralık 2006
Ferhunde’yi takip eden ve onu sevgilisiyle yakalayacağından emin olan Şevket’i büyük bir sürpriz beklemektedir. Bu sürprizle Ferhunde’nin geçmişine doğru bir pencere daha açılır. Ferhunde herkesi şoke edecek açıklamalar yapar. Ferhunde’nin geçmişindeki büyük sır perdesi aralanırken, Ali Rıza Bey Ferhunde’yle yine karşı karşıya gelir. Ferhunde’nin yalanları bir bir ortaya çıkmaya başlar.
17. Bölüm: İlk Yaprak Düşüyor
Bölüm 17
/17. Bölüm: İlk Yaprak Düşüyor
Yayın Tarihi: 01 Ocak 2007
Ferhunde’nin hikayesi herkesi çok etkilemiştir. O, yine yalan söylemiştir ama bu kez gözyaşları gerçektir. Geçmişi göz yaşları ile yıkar.Öte yandan Leyla, Oğuz’dan kesin olarak ayrılmaya karar vermiştir. Ancak hiç beklemediği bir gelişme ile sarsılır. Oğuz’la arasındaki meseleyi halletmek isterken onun gerçek yüzünü görür ve büyük bir kaza geçirir. Olayı duyan Ali Rıza Bey hastaneye koşar ve Leyla’nın sırrı açığa çıkar. Ali Rıza Bey duydukları ile yıkılır. Aile ağacından ilk yaprak kopup düşmüştür.
18. Bölüm: Ali Rıza Bey Yıkılıyor
Bölüm 18
/18. Bölüm: Ali Rıza Bey Yıkılıyor
Yayın Tarihi: 08 Ocak 2007
Leyla’nın çocuk düşürdüğünü öğrenen Ali Rıza fenalaşır. Doktorlar Ali Rıza’ya müdahale ederken, ailesinin yüzüne bakamayacağını düşünen Leyla hastaneden kaçar. Bütün aile perişan durumdadır. Oğuz’un Leyla’yla evlenmeye niyeti yoktur. Ferhunde aileyle tam arasını düzeltmişken olayların içinde olmaktan dolayı suçluluk duymaktadır. İşi düzeltmek için Oğuz’un kapısına dayanır ve ona şantaj yapar. Oğuz’un Ferhunde’ye boyun eğmekten başka çaresi yoktur.
19. Bölüm: Leyla ve Oğuz Evleniyor
Bölüm 19
/19. Bölüm: Leyla ve Oğuz Evleniyor
Yayın Tarihi: 15 Ocak 2007
Ali Rıza Bey’in derin sessizliği Oğuz’un Leyla’yı istemesiyle bozulur. Günlerdir içine kapanan Ali Rıza isyan eder, içindekileri döker. Fikret, Leyla’nın Oğuz’la evlenmesine karşıdır ama babasına karşı gelemez. Ali Rıza Bey diğer çocuklarını da düşünerek bu kararı vermiştir. Nikah günü Leyla evinden bu şekilde ayrılacağı için çok üzgündür. Ali Rıza ilk yaprağın düşüşünü yaşlı gözlerle izler.
20. Bölüm: Şevket ile Sedef'e Sinsi Tuzak
Bölüm 20
/20. Bölüm: Şevket ile Sedef'e Sinsi Tuzak
Yayın Tarihi: 22 Ocak 2007
Sessiz sedasız kıyılan nikahın ardından Oğuz’un ortağı Yaman herkesi düğün yemeğine davet eder. Şevket, Leyla’yı yalnız bırakmamak için teklifi kabul eder. Yemekte Şevket ve Sedef’in beklenmedik yakınlaşmaları Ferhunde’nin gözünden kaçmaz. Ferhunde kıskançlıkla bu konunun üstüne gider. Ve Sedef’le Şevket’e sinsi bir tuzak kurar.
21. Bölüm: Neyyir Hanım'ın Talibi
Bölüm 21
/21. Bölüm: Neyyir Hanım'ın Talibi
Yayın Tarihi: 29 Ocak 2007
Şevket Ferhunde’nin tuzağından haberdar olur, aralarındaki tartışma büyür. Para sıkıntısı çeken Ferhunde, Oğuz’a şantaj yapmaya devam eder. Ama Oğuz bunun altında kalmayacaktır. Kahvenin müdavimlerinden yaşlı İhsan Bey, hayata küsmüştür. Kahveci, ona Neyyir Hanım’la evlenmesini önerir. Ali Rıza Bey araya girmek istemez. Hayriye, damat adayını kahveci sanıp da Neyyir’e söyleyince işler karışır.
22. Bölüm: Hayriye'nin Kıskançlık Krizleri
Bölüm 22
/22. Bölüm: Hayriye'nin Kıskançlık Krizleri
Yayın Tarihi: 05 Şubat 2007
Leyla kaçar gibi başı önünde çıktığı Ali Rıza Bey’in evine büyük bir pişmanlıkla, babasından özür dilemek için gelir. Ali Rıza Bey karşısında Leyla’yı görünce onu ne kadar özlediğini fark eder. Ferhunde’nin fitnesiyle, Ali Rıza’nın bir kadınla görüştüğünü zanneden Hayriye Hanım, kıskançlığına yenilir ve Ali Rıza Bey’i yakın takibe almaya başlar.
23. Bölüm: Ali Rıza Bey, Hayriye'ye Kızgın
Bölüm 23
/23. Bölüm: Ali Rıza Bey, Hayriye'ye Kızgın
Yayın Tarihi: 12 Şubat 2007
Hayriye Hanım’ın Leyla’dan para aldığını öğrenen Ali Rıza Bey’in öfkesi dinmek bilmez. Evliliğe iyice ısınan Leyla’nın büyük değişimi devam ederken, Necla yeni bir ilişkiye yelken açar. Cem yakışıklı ve dürüst bir gençtir, ama Necla’yı ona iten asıl neden ailesinin servetidir. Ferhunde, Oğuz’u köşeye sıkıştırmak için yeni bir plan yapar. Oğuz da karşı atağa geçmek için vakit kaybetmez. Gizli çekişmeleri Ali Rıza Bey’in evinde büyük olaylara neden olacaktır.
24. Bölüm: Evdeki Huzursuzluk
Bölüm 24
/24. Bölüm: Evdeki Huzursuzluk
Yayın Tarihi: 19 Şubat 2007
Ali Rıza Bey ve Oğuz nikahtan sonra ilk kez karşı karşıya gelirler. Nefesler tutulmuş, olacaklar korkuyla beklenirken Ali Rıza Bey herkesi şaşırtacak bir karar verir. Ali Rıza Bey’in en büyük destekçisi olan Fikret hayal kırıklığı yaşamaktadır ve kendi kabuğuna çekilir. Ferhunde’nin Yaman’ın yanında işe başlayacağını öğrenen Şevket olay çıkarır. Fikret’in de Ferhunde’ye tahammülü kalmamıştır. Evde huzursuzluk gittikçe artar. Öte yandan Ferhunde, Oğuz ve Ceyda’nın büyük sırrını öğrenir. Bu onun için kaçırılmayacak bir fırsattır.
25. Bölüm: Zor Günler Kapıda
Bölüm 25
/25. Bölüm: Zor Günler Kapıda
Yayın Tarihi: 26 Şubat 2007
Oğuz ve Ceyda’nın gizli sığınağını keşfeden Ferhunde, eline geçen fırsatı değerlendirmek için hemen harekete geçer. Paniğe kapılan Oğuz onu susturmanın yollarını aramaktadır. Her zaman babasının en büyük destekçisi olan Fikret, ondan gittikçe uzaklaşmaktadır. Fikret, Ali Rıza Bey’in uzattığı eli geri çevirmez, ama açılan yaraları kolay kolay kapanmayacaktır. Kredi kartı borçları Şevket’in kabusu olur. Ödeme güçlüğü çeken Şevket, bunun çözüm olmadığını bile bile borcu borçla kapatma yoluna gider.
26. Bölüm: Konak Satılıyor
Bölüm 26
/26. Bölüm: Konak Satılıyor
Yayın Tarihi: 05 Mart 2007
Ferhunde’nin, Fikret’i altınlarını çalmakla suçlaması evde büyük huzursuzluk yaratır. Leyla’nın da evine hırsız girmiştir. İki olay birbiriyle bağlantılıdır ve hırsız sürpriz bir isimdir. Öte yandan boğazına kadar borca batan Şevket babasından yardım ister. Ali Rıza Bey’in ailesi için yapamayacağı fedakarlık yoktur. Onun için çok zor olsa da, çocukluk ve gençlik anılarıyla dolu evini satmaya karar verir.
27. Bölüm: Ali Rıza Bey Yine Babalığını Yapıyor
Bölüm 27
/27. Bölüm: Ali Rıza Bey Yine Babalığını Yapıyor
Yayın Tarihi: 12 Mart 2007
Ali Rıza Bey’in, Şevket’in borçlarını ödeyebilmek için evi satmaya karar verdiğini öğrenen Ferhunde çok sevinir. Yeni bir evin hayalini kuran Hayriye Hanım da gelen müşterilere evi beğendirebilmek için elinden geleni yapar. Etrafındaki kadınların baskısına dayanamayan Oğuz huzuru Necla'da aramaktadır. Necla ise Ali Rıza Bey’in çok beğendiği ve takdir ettiği Cem’le ilgilenmektedir. Öte yandan, çiftlik evinde Yaman’ın verdiği haber, Leyla’nın kanını dondurur.
28. Bölüm: Bebek Kimden?
Bölüm 28
/28. Bölüm: Bebek Kimden?
Yayın Tarihi: 19 Mart 2007
Ceyda’nın hamile olduğu haberi bomba etkisi yaratmıştır. Çocuğun Oğuz’dan olma ihtimali Leyla'nın içini kemirmektedir. Oğuz’un da kafası karışmıştır. Ceyda’yı sıkıştırır ama Ceyda da çocuğun babasının kim olduğundan emin değildir. Leyla bu yükü tek başına taşıyamaz ve Fikret’e açılır. Fikret, Oğuz’la ilgili bir şok daha yaşar. Artık mutlaka bir şey yapması gerektiğine karar verir. Yaman’a gelen telefon büyük olayların başlangıcı olacaktır.
29. Bölüm: Hayaller Sona Eriyor
Bölüm 29
/29. Bölüm: Hayaller Sona Eriyor
Yayın Tarihi: 26 Mart 2007
Fikret’in yaktığı ateş giderek büyümektedir. Yaman’a ihbar mektubunu yazanın Ferhunde olduğunu düşünen Oğuz, onun bir şeyden haberi olmadığını anlayınca, Leyla’dan şüphelenir. Konağın satılacağı haberi evde sevinçle karşılanır. Ali Rıza Bey artık misafir olduğu eviyle sessiz sedasız vedalaşır. Sevinçleri kısa sürecek, beklenmedik olaylar hayallerinin sona ermesine sebep olacaktır.
30. Bölüm: Oğuz, Necla'nın Peşinde
Bölüm 30
/30. Bölüm: Oğuz, Necla'nın Peşinde
Yayın Tarihi: 02 Nisan 2007
Cem’in ailesinin ziyarete gelecek olması evin havasını bir anda değişir. Hayriye Hanım, Necla’yı istemeye geleceklerini düşünerek umutlanır. Ferhunde, Şevket’i ayrı eve çıkmak için ikna etmeye çalışır. Ona göre Ali Rıza Bey ve ailesi Şevket’in sırtında yüktür. Konuşmaları duyan Ali Rıza Bey bir kez daha yıkılır. Oğuz, Necla’nın Cem’le yakınlaşmasına daha fazla dayanamaz, ısrarlı tutumu Necla’nın kafasını karıştırır. Cem’lerin ziyaretiyle neşesi yerine gelen Hayriye Hanım’ı o gün çok kötü bir sürpriz beklemektedir.
31. Bölüm: Hayriye Öfkeden Çıldırıyor!
Bölüm 31
/31. Bölüm: Hayriye Öfkeden Çıldırıyor!
Yayın Tarihi: 09 Nisan 2007
Necla için artık kurtuluş yoktur. Hayriye öfkeden çılgına dönmüş gibidir. Necla ağlayarak ona her şeyi itiraf eder. Fikret de durumu öğrenir. Hayriye’nin toparlanması uzun sürmez. Olayı gizleyecek, hatta hiç yaşanmamış kabul edecektir. Ama bu Fikret’in kabul edebileceği bir şey değildir. Durumu öğrenen Ferhunde’nin eline büyük bir koz geçmiştir. Hayriye’ye bütün olanlara Sedef’in sebep olduğunu söyler. Hayriye hırsını Sedef’ten almaya kalkışınca, kıyamet kopar.
32. Bölüm: Aile İçinde Gerginlik
Bölüm 32
/32. Bölüm: Aile İçinde Gerginlik
Yayın Tarihi: 16 Nisan 2007
Ferhunde’nin istediği olmuş, Sedef ve Neyyir Hanım evden uzaklaştırılmıştır. Hayriye Hanım, Ferhunde’nin söylediklerine inanınca iki dost arasında büyük kavga çıkar. Hayriye, en yakın dostunu bir kalemde silip atmakta tereddüt etmez. Sedef için zaten imkansız olan aşkı Şevket, şimdi ondan bir adım daha uzaklaşmıştır. Hayriye, kızını Oğuz’dan uzaklaştırmak ve Cem gibi bir kısmeti kaybetmemek için bir an önce Necla’nın Cem’le nişanlanmasını istemektedir. Nişan günü yaklaştıkça gerginlikler giderek artar.
33. Bölüm: Aile Felakete Sürükleniyor
Bölüm 33
/33. Bölüm: Aile Felakete Sürükleniyor
Yayın Tarihi: 23 Nisan 2007
Necla’nın mürüvvetini görmek Ali Rıza Bey’i çok mutlu etmiştir. Şevket ve Leyla’da yaşayamadığı mutluluğu Necla ile yakalamıştır. Leyla, Oğuz’un hala Necla’yı sevdiğini anlar ve aralarında büyük kavga çıkar. Oğuz evi terk eder. Oğuz, Necla’nın kafasını karıştırmaya devam etmektedir. Cem’le nişanlandığına pişman olan Necla’nın hatası aileyi büyük bir felakete sürükleyecektir.
34. Bölüm: Ailede Fırtınalar Kopuyor
Bölüm 34
/34. Bölüm: Ailede Fırtınalar Kopuyor
Yayın Tarihi: 30 Nisan 2007
Yüreğine söz geçirmeyen Necla, sonunda Oğuz’a teslim olur. Artık Cem’le olan ilişkisine devam etmesi imkansızdır. Necla nişan yüzüğünü Cem’e geri verir. Nişanın bozulduğunu öğrenen Hayriye öfkeden deliye döner. Leyla, Necla’nın nişanı Oğuz yüzünden attığını anlar. Oğuz’a şantaj yapmak için Ferhunde'nin eline bir fırsat daha geçmiştir. Fikret de her şeyin farkındadır. Bütün bu olanlara tahammülü kalmamıştır. Kendine çıkış yolu ararken, vereceği karar çok zor, bir o kadar da şaşırtıcı olacaktır.
35. Bölüm: Oyun İçinde Oyun
Bölüm 35
/35. Bölüm: Oyun İçinde Oyun
Yayın Tarihi: 07 Mayıs 2007
Necla’ya birlikte kaçma planları yapan Oğuz, Leyla’nın devreye girmesiyle tehlikenin farkına varır ve yeni bir oyun içinde oyun başlar. Fikret’in Ali Rıza Bey’i uyarma çabaları gerilimin artmasından başka işe yaramayacaktır. Bu yüzden Fikret, sırf evden uzaklaşmak için hiç tanımadığı üç çocuklu bir adamla evlenmeye karar verir. Bu karar, şimdilik Neyyir Hanım’la aralarında sır olarak kalacaktır.
36. Bölüm: Ali Rıza Bey, Gerçeklerle Yüzleşiyor
Bölüm 36
/36. Bölüm: Ali Rıza Bey, Gerçeklerle Yüzleşiyor
Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2007
Fikret, Neyyir Hanım’la birlikte Tahsin’le buluşmaya gider. Tahsin’in kendine eş değil, çocuklarına bakacak birini aradığını bildiği halde, bunu bir de onun ağzından duyar. Görüşme bir sonuca bağlanamaz. Fikret, Tahsin’in kendisini beğenmediğini düşünerek umutsuzluğa kapılır. Leyla’nın Oğuz’la ilgili şüpheleri artmaktadır ve onu takip etmeye karar verir. Necla’nın kendisine yalan söylediğini anlayan Cem de iyice huzursuz olmuştur. O da Necla’yı takibe alınca büyük olaylar yaşanır. Gerçekle yüz yüze gelen Ali Rıza Bey ise şok olmuştur.
37. Bölüm: Necla, Oğuz'la Kaçıyor!
Bölüm 37
/37. Bölüm: Necla, Oğuz'la Kaçıyor!
Yayın Tarihi: 21 Mayıs 2007
Oğuz ve Necla panikle kaçmaya hazırlanmaktadırlar. Evde eşyalarını toplayan Necla, Leyla’ya yakalanınca kıyamet kopar. Fikret ne büyük kavgayı önleyebilir ne de Necla’yı durdurabilir. Necla’nın gitmesiyle Leyla çılgına döner. Sinir krizi geçiren Leyla hastaneye kaldırılır. Olanlara inanamayan Ali Rıza Bey bütün öfkesini Fikret’e yöneltir ve onu bu rezalete ortak olmakla suçlar. Fikret’in artık dayanacak gücü kalmamıştır. Necla ve Oğuz, başlarına geleceklerden habersiz havaalanına giderken, Fikret Tahsin’le evlenir.
39. Bölüm: Ali Rıza'nın Fikret'e Vedası
Bölüm 39
/39. Bölüm: Ali Rıza'nın Fikret'e Vedası
Yayın Tarihi: 05 Eylül 2007
Ali Rıza Bey’in bir yaprağı daha rüzgarla savrulmuş, evlatların en büyüğü Fikret hiç tanımadığı bir adamla evlenmek üzere Adapazarı’na doğru yola çıkmıştır. Tahsin, tren istasyonunda bir yabancıyı bekler gibi bekler Fikret’i. Bu yolculuk sonrasında asıl yolculukları başlayacaktır aslında. Ali Rıza Bey, Fikret’i yeni hayatına uğurlayıp eve döndüğünde bütün ev halkını kendini heyecanla bekler bulur. Ferhunde dahil herkes bir umut Ali Rıza Bey’in Fikret’in gitmesine engel olacağını düşünmüştür. Ali Rıza Bey, yenik eve döndüğünde, bunun yeni bir başlangıç olacağını anlamışlardır.
40. Bölüm: Ali Rıza Bey'in Oğuz'a Öfkesi
Bölüm 40
/40. Bölüm: Ali Rıza Bey'in Oğuz'a Öfkesi
Yayın Tarihi: 12 Eylül 2007
Ali Rıza Bey, hayatlarını altüst eden can düşmanı Oğuz’u karşısında görünce kendine hakim olamaz, bütün öfkesini boşaltır. Gözünün önünde yaşanan bu olay Leyla’nın yeni bir kriz geçirmesine sebep olur. Oğuz’un yeni yüzüyle tanışan Necla’nın da pişmanlığı katlanarak büyümektedir. Leyla ise Necla ve Oğuz’dan intikam almak için planlar yapmaktadır. Fikret aradığı huzuru, yeni hayatında da bulamayacağını anlar.
41. Bölüm: Ali Rıza Bey, Fikret'e Gidiyor
Bölüm 41
/41. Bölüm: Ali Rıza Bey, Fikret'e Gidiyor
Yayın Tarihi: 19 Eylül 2007
Ali Rıza Bey, Fikret’in ayrılığına dayanamaz ve kızının mutlu olduğunu gözleriyle görmek ister. Ancak gördüklerinden hiç memnun olmaz. Öte yandan Oğuz ve Necla, Leyla’nın sürekli telefonla kendilerini taciz ve tehdit etmesinden bunalıp izlerini kaybettirmek için telefonlarını değiştirirler. Ama Necla tamamen de kaybettirmek istemez. Evle bağlantısı olarak düşündüğü Ferhunde’ye yeni numarasını verir. Leyla ise Necla'nın izini sürer ve Oğuz’la Necla’yı tuzağa düşürür.