Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Facebook son dakika! Android kullanıcılarına söz verdi - Teknoloji Haberleri

        Geçtiğimiz ay Facebook’un Android işletim sistemiyle çalışan telefonlara sahip kullanıcılarının arama ve SMS kayıtlarını topladığı ortaya çıkmıştı. Facebook, bunun kullanıcıların iznine tabi bir uygulama olduğunu belirtse de, kullanıcılar bu detaylı bilgilerin sosyal ağ tarafından toplanmasının gereksiz olduğu yönünde eleştirilerde bulunmuştu.

        Telefon kayıtlarını toplamaya devam ederek arkadaş önerilerini iyileştirmeye devam edecek olan Facebook, artık bu kayıtların eskisi kadar detaylı olmayacağını açıkladı.

        Facebook, bir yıldan eski olan telefon kayıtlarını silecekken, ayrıca telefon görüşmelerinin uzunluğu gibi spesifik verileri kaydetmeyecek. Facebook’un teknolojiden sorumlu tepe yöneticisi Mike Schroepfer ayrıca, söz konusu özelliğin SMS’lerin ya da telefon görüşmelerinin içeriklerini kaydetmediğine dikkat çekti.

        REKLAM

        Son 3 yıldır Facebook tarafından uygulanan bu özellik, telefon ve SMS kayıtlarından yola çıkarak kullanıcılara daha iyi arkadaş önerilerinde bulunuyor. Apple, kullanıcıların arama ve SMS verilerini paylaşmadığından, bu özellik yalnızca Android kullanıcılarına uygulanıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ