Bizi takip edin!

Portekiz

Portekiz Milli Futbol Takımı hakkında bilgiler

Teknik Direktör: Fernando Santos
Piyasa Değeri: 321,70 milyon EUR

1966 yılında FIFA Dünya Kupası’nda üçüncü, ev sahipliğini kendisinin üstlendiği 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ikinci olan Portekiz Milli Takımı, 1960 yılından 1980 yılında kadar Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvalarında elemeleri geçememiştir. Ev sahipliğini Fransa’nın yaptığı 1984 Avrupa şampiyonasında Fransa Milli Takımı ile yarı finalde mücadele eden Portekiz, 3-2 mağlup olarak kupa macerasını kaybetmiştir.

1984 yılının ardından, tam 12 yıl sonra Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazanan Portekiz, 1996 Avrupa şampiyonasında Çek Cumhuriyeti ile mücadele ettiği çeyrek final maçından 1-0 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etmiştir. Bir sonraki turnuva olan 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı finale kadar çıkma başarısı gösteren Portekiz, Fransa ile karşılaşmıştır. Gösterdiği olağanüstü mücadeleye rağmen uzatmalara giden müsabaka Fransa’nın 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlanmış ve Portekiz'in finale o kadar yakınken turnuvadan elenmesiyle sonuçlanmıştır.

Ev sahipliğini kendi yaptığı 2004 Avrupa Şampiyonası’nın yarı finalinde Hollanda’yı 2-1’lik üstünlükle saha dışı bırakan Portekiz, final maçında Yunanistan ile eşleşti. Portekiz’in başkenti Lizbon’da oynanan final maçında Yunanistan’ı ağırlayan Portekiz Milli Takımı, evinde 1-0 mağlup olarak kupaya veda etmiştir.

Avusturya ve İsviçre’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Almanya’ya 3-2 yenilen Portekiz, çeyrek finalde turnuvadan elenmiştir. 2012’de yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da yarı finale yükselip İspanya ile mücadele etmiştir. Bu mücadelede İspanya karşısında 4-0 gibi bir skorla mağlup olan Portekiz, kupaya veda etmiştir.

Paulo Bento yönetimindeki Portekiz Milli Takımı, EURO 2016 elemelerinde I grubunu toplam 21 puanla birinci sırada tamamlayarak tarihindeki yedinci Avrupa şampiyonası biletini alma başarısını göstermiştir.

Portekiz'in 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edeceği F Grubunda, Avusturya, İzlanda ve Macaristan yer alıyor.

EURO 2016 İstatistikleri:

  • 0-1 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %71
    5
  • 2-3 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %29
    2
  • 4-6 GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0
  • 7+ GOL ATTIĞI MAÇLAR
    %0
    0

Takım Kadrosu

Portekiz Milli Futbol Takımı Kadrosu

İstatistikler:

Euro 2016 takım istatistikleri

EN ÇOK KIRMIZI KART

* Bu alandaki veriler henüz yetersiz oldukları için görüntülenememektedir. Lütfen, daha sonra tekrar kontrol ediniz.

Videolar

Euro 2016'nın en güncel videoları...