Twitter
Düşeslik sultanlık değil! İşte Meghan Markle'ın uyması gereken kurallar
26 Mayıs 2018 Cumartesi

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin yeni gelini Meghan Markle, kraliyet protokolü gereğince bir dizi kuralla karşı karşıya.

Prens Harry ile evlendi, Sussex Düşesi unvanı aldı. Ama bu unvan ABD'li eski oyuncu Meghan Markle'a düşesliğin yanı sıra uyması gereken bi dizi kural da getirdi.

ARTIK OYUNCULUK YAPMASI YASAK

Kraliyet protokülüne göre, o kurallardan ilki, Markel'ın artık oyunculuk yapamayacak olması... Oysa Markle, Suits ve Fringe gibi Amerikan yapımı ünlü dizilerde aldığı rollerle tanınıyordu. Ancak oyunculuk kariyeri tamamıyla son buldu. İkinci kural, oy kullanamayacak olması... Çünkü Kraliyet Ailesi'nde, kraliçe dışında kimse oy kullanamıyor. Markle, zamanını da artık istediği gibi planlayamayacak. Yemek yiyeceği, hatta uyuyacağı saat bile kraliçeye göre belirlenecek.

SOSYAL MEDYA KULLANMASI VE SELFIE ÇEKMESİ YASAK

Markle'ın herhangi bir sosyal medya platformunu kullanması da yasak. Ve selfie çekmesi de... Ama markle bu kurala hazırlıklı. Zira prensle nişanlandığında tüm sosyal medya hesaplarını kapatmıştı. Markle'ın seçebileceği oje rengi bile sınırlı. Düşes'in açık renkler tercih etmesi gerekiyor. Dolgu topuk ayakkabı giymek, mini etmek giymek, bacak bacak üstüne atmak da yasaklar arasında. Ayrıca her zaman ten rengi ince bir çorap giymek zorunda. Düşesin uymak zorunda olduğu son kuralsa, hiçbir yere imza atmamak... Kraliyet Ailesi üyeleri, imzalarının kopyalanmasını önlemek için bu kurala uymak zorunda.

36 yaşındaki Meghan Markle, prens Harry ile 19 Mayıs'ta, Windsor kentindeki kraliyet şatosunda dünya evine girmişti.