KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ahmet Kenan Tanrıkulu

Ahmet Kenan Tanrıkulu, 17 Mayıs 1958'de İstanbul'da doğdu. Babasının adı Osman Necati, annesinin adı Melahat'tır.

Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını ABD Western Illinois University'de Matematiksel İktisat alanında tamamladı. ABD University of Pennsylvania Wharton School'da "Makro Modelleme", ABD University of Colorado'da "Ekonomi Uzmanlığı", İngiltere University of Bradford'da "Ulaşım Planlaması", Milli Güvenlik Akademisi'nde "Kamu Diplomasisi" eğitimlerini aldı.

DPT Planlama Uzmanı olarak görev yaptı. Devlet Bakanlığı Bakan Danışmanı oldu. Çevre Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yurtiçi ve dışı dergilerde çok sayıda yayını yer aldı.

Ankara Ülkü Ocağı ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yaptı. 2010 yılında MHP AR-GE Sektörel ve Bölgesel Politikalar Başkanlığını yürüttü. 2000 yılından bu yana MHP MYK üyeliği görevini yürütmektedir.4 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen MHP 10. Olağan Kurultayı’nda Ekonomik ve Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

21. Dönem İzmir Milletvekili olarak 57. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı. 23. Dönemde İzmir Milletvekili olarak AGİTPA ve Türkiye-AB KPK Üyeliği yaptı. 24. Dönemde İzmir Milletvekili olarak AB Uyum Komisyonu, KPK ve Çevre Komisyonu Üyesidir.

4 Kasım 2012 tarihinde yapılan 10. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Akabinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini aldı.

İngilizce bilen Tanrıkulu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ahmet Kenan Tanrıkulu Haberleri

  • MHP'den hükümete ekonomi desteği

    Gündem, 12 Aralık 2016

    MHP'den hükümete ekonomi desteği

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Türkiye'de, ekonomik hedeflerin gözden geçirilerek yeni bir planlamayla ekonominin yeniden rayına oturtulmasına ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. İktidarın bu yönde atacağı adımlara ekonomimizin istikrarı için katkı sunmaya hazırız" dedi

  • MHP'li iki vekil görevine geri döndü

    Gündem, 17 Kasım 2015

    MHP'li iki vekil görevine geri döndü

    MHP'nin iki İzmir milletvekili parti içinde önemli görevler aldı. Oktay Vural TBMM Grup Başkan Vekili, Ahmet Kenan Tanrıkulu genel başkan yardımcısı oldu

  • MHP'den iktidara 'Gezi' eleştirisi

    Gündem, 12 Haziran 2013

    MHP'den iktidara 'Gezi' eleştirisi

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, hükümetin Gezi Park'ı tutumunu eleştirdi

    Bankalara 1.1 milyar lira ceza!

    Polemik, 10 Mart 2013

    Bankalara 1.1 milyar lira ceza!

    MHP'li Tanrıkulu, "hizmetlerinde rekabet dışı anlaşma yapan bankalara BDDK da müdahale etsin" dedi