KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Maher Zain

Maher Zain, 16 Temmuz 1981 tarihinde Lübnan'ın Trablusşam şehrinde dünyaya geldi. Sekiz yaşındayken ailesi ile birlikte İsveç'e taşınan Zain, burada Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra müzik hayatına atıldı ve yapımcı Nadir Khayat ile iletişime geçti. Nadir Khayat New York'a taşınınca Zain'de onunla birlikte gitti ve Kat DeLuna gibi önemli sanatçılarla çalışmaya başladı. Zain daha sonra İsveç'e geri dönmüş ve müzik yapımcılığından vazgeçerek ilahi tarzında R&B söylemeye başlamıştır.

İLK ALBÜMÜ "THANK YOU ALLAH"

Maher Zain, ilk albümünü 2009 yılında piyasaya sürdü. Kısa süre sonra albümdeki bazı parçalara Fransızca versiyonlar yayınlamıştır. Müzikteki başarısı nedeniyle 2010'da adından sıkça söz ettiren Zain, 2010 yılının sonunda Google'da en çok aranan isim oldu.

Thank You Allah'ın 2010 yılının en çok satan albümü olması sebebiyle Warner Music Malaysia tarafından 8 platin plak ile ödüllendirildi. 2011 yılında ise Endonezya'da Sony Music Indonesia tarafından çifte platin plak ile ödüllendirildi.

2012 yılında ise ikinci albümünü Forgive Me (Beni Bağışla) ismiyle çıkardı. Bu iki albümde toplam 7 Türkçe şarkı söyleyen Maher Zain mükemmele yakın Türkçesiyle dinleyenleri kendine hayran bırakıyor.

Adını dünya çapında tanıtan başarılı sanatçı, Türkiye'nin Konya ilinde verdiği konserde binlerce kişiyi salona çekmeyi başarmıştır.

Maher Zain, şarkılarını İngilizce, Fransızca, Arapça, Türkçe, Malay ve Endonezya dilleri olmak üzere tam 6 dilde seslendiriyor.

Maher Zain Haberleri

  • Dünyaca ünlü isimlerden Ramazan mesajları

    Magazin, 23 Mart 2023

    Dünyaca ünlü isimlerden Ramazan mesajları

    Yusuf İslam, Maher Zain, Sami Yusuf, ABD'li şarkıcı SZA ve ABD'li model Bella Hadid'in de aralarında yer aldığı çok sayıda ünlü isim, sosyal medya hesaplarından Ramazan ayına dair paylaşımlarda bulundu

  • İsveçli şarkıcı depremzedelere yemek dağıttı

    Magazin, 13 Şubat 2023

    İsveçli şarkıcı depremzedelere yemek dağıttı

    Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain, Türkiye'ye gelerek depremzedeler için yardım faaliyetlerine katıldı. Zain, "Buradaki yıkımı size aktarmaya çalışıyorum ama kameradan bunu göstermem mümkün değil. Burada yaptığımız küçük şeyler ama çok gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi

  • "Türkiye'ye her geldiğimde heyecanlanıyorum"

    Fiskos, 26 Mart 2019

    "Türkiye'ye her geldiğimde heyecanlanıyorum"

    6 ayrı dilde şarkı söylemesiyle ün yapan Lübnan kökenli Müslüman şarkıcı Maher Zain, pazar günü sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Konsere büyük ilgi gösterilirken ünlü sanatçıyı yakın dostu Mustafa Ceceli de yalnız bırakmadı. Ceceli'nin "Tevazu sahibi ve yardımsever" sözleriyle anlattığı Maher Zain, basın mensuplarının karşısına geçerek duygularını dile getirdi

    Lübnanlı şarkıcı Maher Zain İstanbul'a geliyor!

    Kültür-Sanat, 24 Kasım 2014

    Lübnanlı şarkıcı Maher Zain İstanbul'a geliyor!

    Müslüman dünyasında büyük bir üne kavuşan Lübnan asıllı İsveçli R&B şarkıcısı Maher Zain, 26 Kasım günü MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda sahne alacak