KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Hürriyet

Hürriyet Gazetesi, 1 Mayıs 1948 tarihinde Sedat Simavi tarafından kurulmuştur. Günümüzde günlük olarak yayınlanan bir gazetedir ve Doğan Yayın Holding bünyesinde bulunmaktadır.

1 Mayıs 1948'de ilk sayısını yayınlayan Hürriyet, Sedat Simavi'nin 1953'te hayatını kaybetmesinin ardından yönetimi ortak bir şekilde sürdüren oğulları gazetede bir değişiklik yapmamış ve aynı çizgide yayın hayatına devam etmiştir.

Haldun Simavi'nin 1971'de ortaklıktan ayrılmasından sonra gazete tamamen Erol Simavi'nin yönetimine geçmiştir. 1971'den sonra Hürriyet, sırasıyla İzmir, Ankara, Adana ve Erzurum'da bürolar açmıştır.

1 Mayıs 1988'de Hürriyet'in logosu değişti. 7 Mart 1990 tarihinde gazetenin Yönetim Kurulu üyesi, yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni olan Çetin Emeç, arabasına binerken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 1992 yılında Erol Aksoy, Dinç Bilgin ve Haldun Simavi'nin ortak girişimi haline gelen Hürriyet'in, 1994 yılında %70'lik hissesi Doğan Yayın Holding tarafından satın alınmıştır.

20 yıl boyunca gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Ertuğrul Özkök, 29 Aralık 2009 tarihi itibarıyla görevini bırakmış ve yerine Enis Berberoğlu gelmiştir.

1997'den bu yana da açık olan Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesi, günümüzde de halen aktif bir şekilde yayın hayatını sürdürmektedir.

Hürriyet Haberleri