Genç Papa
Tüm dünyada rekor bir izleyici kitlesine sahip olan, ve bunun yanı sıra Katolik dünyasında çıkan büyük tartışmaları da beraberinde getiren yılın televizyon olayına hazır mısınız?... Dinde devrime inanan, 47 yaşında yetim bir Amerikalı’nın yeni Papa seçilmesiyle başlayan olaylar zinciri, Oscar'lı yönetmen Paolo Sorrentino’nun elinde 10 bölümlük bir görsel ve işitsel ziyafete dönüşüyor. Başrolde, pek çoklarına göre kariyerinin en iyi performansını sunan İngiliz aktör Jude Law’ı izlediğimiz The Young Pope’un göz kamaştıran atmosferine, tüm dünya ile aynı anda kapılmak için bir saniye bile düşünmeyin.
Bölüm 1
Yayın Tarihi: 21 Ekim 2016
Lenny Belardo, piskoposunu Pius XIII olarak başlatırken, yardım için çocukluğunun koruyucusu olan Rahibe Meryem'i çağırır ve kendisini Vatikan ile tanıştırmaya başlar.
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 21 Ekim 2016
Tüm dünya gözünü Vatikan’a dikmiş, Yeni Papa’nın ilk konuşmasını beklemektedir. Yüzünü göstermeyi reddeden ve tanrı inancıyla bağı zayıf Lenny, bu baskının üstesinden gelebilecek midir?
Bölüm 3
Yayın Tarihi: 28 Ekim 2016
Yeni Papa Lenny Belardo’nun, ortalığı karıştıran ilk büyük konuşmasının ardından hem Vatikan’da, hem basında çıkan çatlak sesleri engellemek için bir planı vardır.
Bölüm 4
Yayın Tarihi: 28 Ekim 2016
Toplu vaftiz, kilise skandalları ve bazı diplomatik görüşmeler gibi kasvetli bulduğu görevlerle sınanan Yeni Papa, Tanrı’nın varlığı dışında bir kavramı daha sorgulamaya başlar: Aşk.
Bölüm 5
Yayın Tarihi: 04 Kasım 2016
Yeni Papa’ya karşı muhalefetini bir süreliğine askıya alan Kardinal Voiello, son kozu konusunda tereddütlüyken, Lenny’nin sağ kolu Gutierrez’in ani istifası tüm dengeleri bozar.
Bölüm 6
Yayın Tarihi: 04 Kasım 2016
Lenny, papalık görevine geldiğinden bu yana geçen dokuz ayda karşı karşıya kaldığı belki de en ciddi buluşmayı gerçekleştirerek, İtalyan başbakanı ile ilk resmi görüşmesini yapar.
Bölüm 7
Yayın Tarihi: 11 Kasım 2016
Papa’nın gittikçe muhafazakarlaşan kilise anlayışı, inananlar arasında ciddi bir kutuplaşma yaratırken, Rahibe Mary ve Dussolier cephesinde de ciddi gelişmeler olur.
Bölüm 8
Yayın Tarihi: 11 Kasım 2016
Son trajedilerle duygu dünyası karışan Papa, çıktığı Afrika gezisinde ruhani bir arınma yaşarken, protestolar ve basınla sürdürdüğü sorunlu ilişki, geçmişinin didiklenmesine neden olur.
Bölüm 9
Yayın Tarihi: 18 Kasım 2016
Günahları birbiri ardına deşifre olan Başpiskopos Kurtwell, Lenny’ye ait sırları basına sızdırırken, Spencer’ın durumundan etkilenen Lenny geçmişiyle bir hesaplaşmaya girişir.