Vikingler
Viking kahramanı Ragnar Lothbrok’un, ileriyi göremeyen, yetersiz bir lidere meydan okuyarak Norse sınırlarını nasıl genişlettiğini seyrettiğimiz gerçekçi bir dram.
Ergenliğe Geçiş Töreni
Bölüm 1
/Ergenliğe Geçiş Töreni
Yayın Tarihi: 03 Mart 2013
Earl Haraldson’dan gelen uyarıya aldırmayan Ragnar Lothbrok, yeni topraklar ve zenginlikler keşfetmek üzere Batı’ya yelken açmaya kararlıdır.
Kuzeylilerin Gazabı
Bölüm 2
/Kuzeylilerin Gazabı
Yayın Tarihi: 10 Mart 2013
Ragnar ve tayfası, Batı seferine hazırlanırlarken, Earl Haraldson öfkeden çıldırır ve bu asiliğin intikamını alacağına ant içer.
El Koyma
Bölüm 3
/El Koyma
Yayın Tarihi: 17 Mart 2013
Vikingler, ilk İngiltere çıkarmalarını başarıyla tamamlarken, Ragnar kendisi için tuhaf bir ödül seçer ve Haraldson üstünlük kazanmak için planlar kurmaya başlar.
Yargılama
Bölüm 4
/Yargılama
Yayın Tarihi: 24 Mart 2013
Ragnar, Lagertha ile beraber İngiliz kasabası Hexam’ı yağmalar. Korkusuz savaşçı, eve döndüğünde Haraldson’ın gazabıyla karşı karşıya kalacaktır.
Baskın
Bölüm 5
/Baskın
Yayın Tarihi: 31 Mart 2013
Haraldson, kuşkuları yüzünden Ragnar’a saldırır. Ragnar tehlikeyi kıl payı atlatır ama ya ömür boyu sürgüne gönderilmeyi ya da ölümcül bir savaşa girmeyi seçecektir.
Cenaze Töreni
Bölüm 6
/Cenaze Töreni
Yayın Tarihi: 07 Nisan 2013
Henüz gücünü toplayamamış olsa da, kardeşinin gördüğü işkenceleri kabul edemeyen Ragnar, Haraldson’ı ölümcül bir düelloya davet eder.
Büyük Bir Servet
Bölüm 7
/Büyük Bir Servet
Yayın Tarihi: 14 Nisan 2013
Ragnar ve adamları Sakson Kralı Aelle’in ordusuyla savaşırlar. Her iki tarafta da işler çeviren hainler yüzünden barış uzak bir ihtimaldir.
Kurban
Bölüm 8
/Kurban
Yayın Tarihi: 21 Nisan 2013
Tanrılara şükranlarını sunmak üzere geleneksel bir sefere çıkan Ragnar, Lagertha ve Athelstan, inançlarına ve birbirlerine olan bağlılıklarını sınayacaklardır.
Değişim
Bölüm 9
/Değişim
Yayın Tarihi: 28 Nisan 2013
Ragnar kral için diplomatik bir göreve çıkarken, Rollo saf değiştirir. Lagertha köyde baş gösteren ölümcül bir salgına karşı mücadele verir.
Kardeşlerin Savaşı
Bölüm 1
/Kardeşlerin Savaşı
Yayın Tarihi: 27 Şubat 2014
Jarl Borg ve Ragnar’la Kral Horik’in güçleri arasındaki savaş kardeşi kardeşe düşürür. Prenses Aslaug da beraberinde bir sürprizle Kattegat’a gelir.
İstila
Bölüm 2
/İstila
Yayın Tarihi: 06 Mart 2014
Ortak bir hedef uğruna şaşılacak bir ittifak kurulur: İngiltere’ye baskın. Ragnar ve adamlarının gemisi fırtınaya kapılarak tehlikeli bir düşmana doğru sürüklenir.
İhanet
Bölüm 3
/İhanet
Yayın Tarihi: 13 Mart 2014
Kral Ecbert bu kez çok farklı bir düşmanla karşılaşır. Ragnar Batı’da üstünlük sağlamaya çalışsa da Jarl Borg’un da Kattegat’la ilgili kendi planları vardır.
Göze Göz
Bölüm 4
/Göze Göz
Yayın Tarihi: 20 Mart 2014
Ragnar ve Ecbert’in buluşması olası bir uzlaşmanın kapılarını aralar. Jarl Borg’un sert yönetimi altına giren Kattegat’ta öne çıkıp liderlik etme sırası Rollo’dadır.
Kan Akacak
Bölüm 5
/Kan Akacak
Yayın Tarihi: 27 Mart 2014
Lagertha'nın desteğini alan Ragnar, Kattegat'ı Jarl Borg'dan geri almak için saldırıya geçer. Athelstan, Wessex'te eski Hristiyan inançları ile boğuşmaktadır.
Affedilmeyen
Bölüm 6
/Affedilmeyen
Yayın Tarihi: 03 Nisan 2014
Horik, Ragnar için ilginç bir teklifle Kattegat’a gelir. Lagertha eve döndüğünde beklediği karşılamayı bulamaz. Athelstan, Kral Ecbert’in sırdaşı olur.
Kan Kartalı
Bölüm 7
/Kan Kartalı
Yayın Tarihi: 10 Nisan 2014
Ragnar ve Kral Horik, Jarl Borg’un nasıl yargılanacağı konusunda ters düşerler. Kral Aelle, Wessex’e varır ve Ecbert, olası yeni bir ittifaka göz koyar.
Kemiksiz
Bölüm 8
/Kemiksiz
Yayın Tarihi: 17 Nisan 2014
Yeni bir doğuma hazırlanan Prenses Aslaug’un kehaneti doğru çıkar. Wessex’e yelken açan Ragnar ve Horik’in kafalarında bambaşka planlar vardır.
Seçim
Bölüm 9
/Seçim
Yayın Tarihi: 24 Nisan 2014
Viking savaşçıları Ragnar’ın liderliğinde Kral Ecbert’in hanesine yol alırken, onları acımasız bir karşılama bekler ve bu kanlı savaş tüm kuralları değiştirecektir.
Gerçek Dua
Bölüm 10
/Gerçek Dua
Yayın Tarihi: 01 Mayıs 2014
Ragnar ve Kral Horik, Kattegat’a dönerken aralarındaki nihai savaş patlak vermek üzeredir. Ragnar’ın güvenmek için yeni ittifaklar seçme zamanı gelmiştir.
Paralı Asker
Bölüm 1
/Paralı Asker
Yayın Tarihi: 19 Şubat 2015
Ragnar ve Lagertha’nın birlikleri, Wessex’te koloni kurmayı amaçlayan bir grupla denize açılır. Kral Ecbert bir anlaşma önerir. Ragnar beklenmedik bir ittifak edinir.
Gezgin
Bölüm 2
/Gezgin
Yayın Tarihi: 26 Şubat 2015
Lagertha ve Athelstan, Wessex’te Viking köyünün kurulmasına yardım ederler. Kattegat’a gelen gizemli bir göçebe, kehanetlerdeki uyarıları akıllara getirir.
Savaşçı'nın Kaderi
Bölüm 3
/Savaşçı'nın Kaderi
Yayın Tarihi: 05 Mart 2015
Kral Ecbert yeni yeni gelişen Viking köyünü ziyaret eder. Wessex-Viking birlikleri, Mercia ile savaşa girer. Siggy, Harbard’ın görünüşüne kanmaz.
Yaralı
Bölüm 4
/Yaralı
Yayın Tarihi: 12 Mart 2015
Wessex-Viking birlikleri eve zaferle dönerler ancak Floki, Ecbert’le ittifak kurulmasına kızmıştır. Prenses Kwenthrith, hesaplanmış bazı politik hamlelerde bulunur.
Taht Hırsızı
Bölüm 5
/Taht Hırsızı
Yayın Tarihi: 19 Mart 2015
Birlik, eve dönüşte bir trajediyle karşılaşır. Lagertha Ragnar’la Hedeby’ye gitmek ve unvanını geri almak ister. Kâhin, Rollo için ilginç bir kehanette bulunur.
Yeniden Doğmak
Bölüm 6
/Yeniden Doğmak
Yayın Tarihi: 26 Mart 2015
Paris baskını için hazırlıklar hızlanırken, Rollo kara kara kaderini düşünür. Kalf, Kattegat’a gelir. Porunn ve Judith doğum yaparlar.
Paris
Bölüm 7
/Paris
Yayın Tarihi: 02 Nisan 2015
Paris’e ulaşan Viking donanması büyük bir paniğe yol açar. Kont Odo ise şehrin bu saldırıya hazırlıklı olduğundan çok emindir.
Kapıya Hücum!
Bölüm 8
/Kapıya Hücum!
Yayın Tarihi: 09 Nisan 2015
Kont Odo’nun emriyle Paris tecrit edilir. Fakat Vikingler kapıları yıkmaya kararlıdırlar.
Kırılma Noktası
Bölüm 9
/Kırılma Noktası
Yayın Tarihi: 16 Nisan 2015
Vikingler Paris’e var güçleriyle saldırırlar. Çaresiz kalan İmparator Charles zor bir seçim yapmak zorundadır. Wessex’te Judith’i de zor bir seçim beklemektedir.
Ölüler
Bölüm 10
/Ölüler
Yayın Tarihi: 23 Nisan 2015
Rollo kaderinden kaçamaz ve liderlik Bjorn’a geçer. Paris’i ele geçirmek için son şanslarını değerlendiren Ragnar ve Viking birlikleri cüretkâr bir hamle yaparlar.
Faydalı Bir İhanet
Bölüm 1
/Faydalı Bir İhanet
Yayın Tarihi: 18 Şubat 2016
Ragnar, rahatsız edici bir rüya görür. Aslaug gelecekle ilgili cevaplar arar. Rollo büyük adım atar ve Floki, Bjorn ile çatışır.
Kraliçeyi Öldür
Bölüm 2
/Kraliçeyi Öldür
Yayın Tarihi: 25 Şubat 2016
Bjorn, hayatta kalma macerasına atılır. Ubbe, av sırasında dayanıklılığını sergiler. Floki'nin bulunduğu şartlar kötüleşir. Rollo, ortama uyum sağlamaya çalışır.
Merhamet
Bölüm 3
/Merhamet
Yayın Tarihi: 03 Mart 2016
Ragnar ve Ecbert aynı rüyayı görür. Karısı, Rollo'nun gönlünü kazanma çabalarına direnir. Bjorn, vahşi doğada azılı bir rakiple karşılaşır.
Yol Kutlamaları
Bölüm 4
/Yol Kutlamaları
Yayın Tarihi: 10 Mart 2016
Noel kütüğü büyük salonda yanarken, Ragnar ortak kaderleri nedeniyle Yidu ile bir bağ kurar. Bu sırada Bjorn, hayatı ve aşkı için mücadele eder.
Vaadedilen
Bölüm 5
/Vaadedilen
Yayın Tarihi: 17 Mart 2016
Ragnar ve Yidu, birbirlerine sırlarını vermeye devam eder. Beklenmeyen bir ziyaretçi Kattegat'a gelir. Neşeli etkinlik, bir anda şekil değiştirir.
Öyle Olabilirdi
Bölüm 6
/Öyle Olabilirdi
Yayın Tarihi: 24 Mart 2016
Ragnar, Lagertha ve Harald, Paris'e doğru yelken açar; ancak rüzgar nedeniyle rotalarından çıkar. Bu sırada Ecbert, Aethelwulf ve Alfred'i kutsal bir göreve gönderir.
Kazanç ve Kayıp
Bölüm 7
/Kazanç ve Kayıp
Yayın Tarihi: 31 Mart 2016
Ragnar, Rollo'ya iki yönlü saldırıyı ilan eder. Bu sırada Harbard ve Aslaug, samimi anlar yaşar. Floki, rahatsız edici bir rüya görür.
Karadan Yürütmek
Bölüm 8
/Karadan Yürütmek
Yayın Tarihi: 07 Nisan 2016
Ragnar'ın yetenekleri sorgulanır. Gisla, önemli haberler verir. Yidu, mühim bir karar alır. Rollo'nun zaferi ödüllendirilir.
Her Yerde Ölüm
Bölüm 9
/Her Yerde Ölüm
Yayın Tarihi: 14 Nisan 2016
Harald ve Halfdan, geçtikleri yerleri yakıp yıkar. Lagertha, kişisel yenilgi yaşar. Alfred, Roma'da onurlandırılır. Erlendur, bir talepte bulunur.
Son Gemi
Bölüm 10
/Son Gemi
Yayın Tarihi: 21 Nisan 2016
Charles önemli bir karar verirken Rollo ve Ragnar arasında tarihin akışını değiştirebilecek derecede sert bir mücadele yaşanır.
Yabancı
Bölüm 11
/Yabancı
Yayın Tarihi: 30 Kasım 2016
Kattegat'a geri dönen Ragnar, oğullarından onunla birlikte İngiltere'ye yelken açmasını ister. Bir aile şöleni öfkeyle biter. Köle bir kız kurnazlığıyla Ivar'ı alt eder.
Vizyon
Bölüm 12
/Vizyon
Yayın Tarihi: 07 Aralık 2016
Bjorn gemiyle Akdeniz'e açılmaya hazırlanırken Ragnar kendi gemilerine mürettebat bulmakla ilgili yeni zorluklarla karşılaşır. Aslaug korkunç şeyler olacağını sezer.
İki Yolculuk
Bölüm 13
/İki Yolculuk
Yayın Tarihi: 14 Aralık 2016
Bjorn, hayalini gerçekleştirmek için eski bir düşmanla pazarlık yapmak zorundadır. Bu sırada ordusu son derece küçülen Ragnar yeni planlar yapar.
Şafaktan Önceki Belirsiz Saatler
Bölüm 14
/Şafaktan Önceki Belirsiz Saatler
Yayın Tarihi: 21 Aralık 2016
Bir Viking cenazesinin ardından, Lagertha nihayet amacına ulaşır. Ragnar yakalanmıştır, ancak yeni bir akrabayla tanışmasının ardından Kral Ecbert ile pazarlığa girişir.
Onun Tüm Melekleri
Bölüm 15
/Onun Tüm Melekleri
Yayın Tarihi: 28 Aralık 2016
Ragnar başına gelecekleri beklerken Ivar eve gönderilir. Kimliğini gizleyen bir rahip teselli verir. Ivar'ın geri dönüşü Lagertha ve Astrid'in gelecek korkusunu büyütür.
Deniz Yolculuğu
Bölüm 16
/Deniz Yolculuğu
Yayın Tarihi: 04 Ocak 2017
Ivar, Lagertha'ya meydan okurken Ecbert ve Aethelwulf, Ivar'ın oluşturduğu tehdit konusunda anlaşmazlığa düşer. Bjorn ve adamları, bir Müslüman kentini yağmalar.
Büyük Ordu
Bölüm 17
/Büyük Ordu
Yayın Tarihi: 11 Ocak 2017
Bjorn, Kattegat'a geri döner ve kardeşlerinin Ragnar'ın intikamını almak için ordu kurma planına katılır. Ama Ivar'ı Lagertha'ya karşı hareket etmemesi konusunda uyarır.
İntikam
Bölüm 18
/İntikam
Yayın Tarihi: 18 Ocak 2017
Birçok ulusun savaşçıları büyük orduya katılır. Ubbe ve Margrethe'nin düğün gecesi bir ittifakla sona erer. Kral Aelle acımasız bir savaşa hazırlanır.
Hemen Öncesi
Bölüm 19
/Hemen Öncesi
Yayın Tarihi: 25 Ocak 2017
Kral Ecbert ve Prens Aethelwulf ilerleyen Viking ordusuna karşı koymaya hazırlanırken Lagertha, Kattegat'ta işgalcilere karşı amansız bir savaşı kumanda eder.
Hesaplaşma
Bölüm 20
/Hesaplaşma
Yayın Tarihi: 01 Şubat 2017
Ecbert kendi intikam planını uygulamaya koyduktan sonra Viking ordusunu karşılar. Ragnar'ın oğulları için zafer kutlaması keyif değil acı doludur.
Balıkçı Kral
Bölüm 1
/Balıkçı Kral
Yayın Tarihi: 29 Kasım 2017
Ivar, Büyük Ordu için oluşturduğu cesur bir stratejiyle Ubbe ve Hvitserk'i yanına çekmeye çalışır. Saksonların arasında dindar bir güç yükselir. Floki yeni bir yol çizer.
Ölmüşler
Bölüm 2
/Ölmüşler
Yayın Tarihi: 29 Kasım 2017
Kral Harald'ın Kattegat'a dönmesi Lagertha'yı rahatsız eder. Kuzeylilerin York'taki varlığına meydan okumak için ittifaklar oluşturulur. Floki fırtınalı denizlere açılır.
Vatan
Bölüm 3
/Vatan
Yayın Tarihi: 06 Aralık 2017
Piskopos Heahmund ve Aethelwulf savaş planlarını uygulamaya geçirir. Ancak bu hamle Ragnar'ın oğulları arasında ayrılığa yol açar. Harald, Astrid'i halkıyla tanıştırır.
Plan
Bölüm 4
/Plan
Yayın Tarihi: 13 Aralık 2017
Lagertha, Ubbe'ye bir teklifte bulunur. Astrid, Harald'ın yaptığı teklifi düşünür. Heahmund yeni bir saldırı planı yapar. Bjorn ufkunu genişletir.
Mahkûm
Bölüm 5
/Mahkûm
Yayın Tarihi: 20 Aralık 2017
Yeni hamlelerini planlayan Ivar, Heahmund'a büyük bir ilgi göstermeye başlar. Floki, Kattegat'a geri gelir. Bjorn Afrika'da her şeyin göründüğü gibi olmadığını fark eder.
Mesaj
Bölüm 6
/Mesaj
Yayın Tarihi: 27 Aralık 2017
Ivar yanına Heahmund'u alarak Harald'a bir teklifte bulunur. Lagertha'nın halkı üzerindeki kontrolü zayıflar. Bir müttefik, sadakatinin bedelini ağır bir şekilde öder.
Dolunay
Bölüm 7
/Dolunay
Yayın Tarihi: 03 Ocak 2018
Bjorn, Kattegat'a dönüşünün ardından değişiklikler yapar. Lagertha ise savaşa Kattegat'ta hazırlanır. Astrid büyük haberler verir. Floki'nin topluluğunda şüphe belirir.
Şaka
Bölüm 8
/Şaka
Yayın Tarihi: 10 Ocak 2018
Kattegat'ı ele geçirmek için verilen savaşta eski hesaplar kapanır, tuzaklar kurulur ve kardeş kardeşle savaşır. Hem Floki hem de Alfred cesur yeni dünyalar düşler.
Basit Bir Hikâye
Bölüm 9
/Basit Bir Hikâye
Yayın Tarihi: 17 Ocak 2018
Savaşın ardından yeni ilişkiler kurulur ve bağlılık yeminleri edilir. Başka bir yerde Floki alışık olduğu sorunlarla yüzleşir. Alfred'in hayatı değişir.
Öngörü Anları
Bölüm 10
/Öngörü Anları
Yayın Tarihi: 24 Ocak 2018
Kattegat için yapılan savaşta kan dökülür ve ittifaklar bozulur. Lagertha, Harald ve Ubbe muharebe meydanında sevdikleriyle karşı karşıya gelir.
Haberler
Bölüm 11
/Haberler
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2018
Kattegat için verilen amansız mücadelenin ardından Ivar'ın tek amacı intikamdır. Bu sırada Bjorn tatsız haberler alır, Lagertha ise azalan seçeneklerini değerlendirir.
İğrenç Bir Cinayet
Bölüm 12
/İğrenç Bir Cinayet
Yayın Tarihi: 05 Aralık 2018
Hem siyasi hem de romantik entrikalar, Heahmund'un Lagertha ile bağlantısını, Ivar'ın yeni eşini ve Alfred'in müstakbel kraliçesine davranışlarını etkiler.
Yeni Bir Tanrı
Bölüm 13
/Yeni Bir Tanrı
Yayın Tarihi: 12 Aralık 2018
Heahmund'un Lord Cuthred'e karşı kararlı tutumunun sonuçları devam etmektedir. Kattegat'ta Ivar'ın büyüklük sanrıları kaygı verici bir hâl alır.
Kayıp Zaman
Bölüm 14
/Kayıp Zaman
Yayın Tarihi: 19 Aralık 2018
Ivar'ın dramatik kurbanı kuşku uyandırır. Harald'ın güçleri yaklaşırken, Alfred'e karşı komplolar gündeme gelir. Yaşadığı trajedi, Floki'nin aydınlanmasını sağlar.
Cehennem
Bölüm 15
/Cehennem
Yayın Tarihi: 26 Aralık 2018
Arkasına Vikingleri alan Alfred Wessex için savaşmaya hazırlanırken, rahatsız edici bir görüntü Heahmund'u arzularından vazgeçmeye ikna eder.
Buda
Bölüm 16
/Buda
Yayın Tarihi: 02 Ocak 2019
Savaşın ardından, Ragnar'ın oğulları onun en büyük hayallerinden birini gerçekleştirir. Bu sırada Bjorn dengini bulur, Hvitserk ise yeni bir yol keşfeder.
En Korkunç Şey
Bölüm 17
/En Korkunç Şey
Yayın Tarihi: 09 Ocak 2019
Yeni bir tehdit Wessex'e yaklaşırken Bjorn, Harald ile bir plan kurar. Ivar, Hvitserk'e reddedemeyeceği bir teklif yapar, Floki'nin inancı şaşırtıcı şekilde sarsılır.
Baldur
Bölüm 18
/Baldur
Yayın Tarihi: 16 Ocak 2019
Ivar giderek daha merhametsiz olur, Ubbe savaş öncesinde cesurca bir plan yapar, Judith sarsıcı bir şey keşfeder, Hvitserk ise bir müttefikin aklını çelmeye uğraşır.
Mağarada Yaşananlar
Bölüm 19
/Mağarada Yaşananlar
Yayın Tarihi: 23 Ocak 2019
Ragnar'ın oğulları kaderlerini yaşarken Ivar, Baldur ile ilgili sorularla yüzleşir. Ubbe ölümüne savaşır, Floki akıl almaz bir şey bulur, Bjorn ise eve doğru yola çıkar.
Ragnarok
Bölüm 20
/Ragnarok
Yayın Tarihi: 30 Ocak 2019
Bjorn, tacı Ivar'dan almak için harekete geçerken, Kattegat için kan, ihanet ve aşılması imkânsız gibi görünen zorluklarla dolu son bir savaş veriliyor.
Yeni Başlangıçlar
Bölüm 1
/Yeni Başlangıçlar
Yayın Tarihi: 04 Aralık 2019
İpek Yolu üzerinden kaçan Ivar, Ruslar tarafından yakalanır. Bjorn, Kattegat'ta tahta geçer. Ancak Lagertha taşrada inzivaya çekileceğini açıklar.
Kâhin
Bölüm 2
/Kâhin
Yayın Tarihi: 04 Aralık 2019
Kral Bjorn, Kral Harald'ın askerî yardım talebini isteksizce gözden geçirir. Kiev Prensi Oleg'in yönetimi ele geçirmek için yaptığı kanlı hamle Ivar'ı şoke eder.
Hayaletler, Tanrılar ve Koşan Köpekler
Bölüm 3
/Hayaletler, Tanrılar ve Koşan Köpekler
Yayın Tarihi: 11 Aralık 2019
Lagertha'nın çevresinde büyüyen topluluk saldırıya uğrar. Harald'ı kurtarmak için çabalayan Bjorn, Kral Olaf tarafından engellenir. Prens Oleg kontrolünü pekiştirir.
Tüm Esirler
Bölüm 4
/Tüm Esirler
Yayın Tarihi: 18 Aralık 2019
Bjorn, Kral Olaf'tan reddedemeyeceği bir teklif alır. Lagertha'nın güçleri kanlı bir baskını püskürtür, ancak trajik bir bedel öder. Ivar, Oleg'e karşı plan yapar.
Anahtar
Bölüm 5
/Anahtar
Yayın Tarihi: 01 Ocak 2020
Gunnhild, Lagertha'nın köyünü takviye eder. Norveç'in asilzadeleri ve kralları yeni bir ulusal lider seçmeye hazırlanır. Ivar geçmişinden bir hayaletle karşılaşır.
Ölüm ve Yılan
Bölüm 6
/Ölüm ve Yılan
Yayın Tarihi: 08 Ocak 2020
Norveç kralı seçiminin beklenmedik bir şekilde gelişmesi Bjorn için çeşitli sonuçlar doğurur. Lagertha ve halkı haydutlarla hesaplaşır.
Kadın Savaşçı
Bölüm 7
/Kadın Savaşçı
Yayın Tarihi: 15 Ocak 2020
Yeni taç giyen Kral Harald seçilmesine karşı çıkan Olaf'ı hapseder. Bjorn, Kattegat'ta bir trajedinin yaşanmak üzere olduğunu hisseder. Ivar, Kiev'de iyi haberler alır.
Valhalla Bekleyebilir
Bölüm 8
/Valhalla Bekleyebilir
Yayın Tarihi: 22 Ocak 2020
Bjorn yas tutmak ve intikam almak için Kattegat'a döner. Ubbe ve Torvi, Kattegat'tan ayrılır. Oleg işgalini planlar. Kral Harald gizemli baskıncılara dair haberler duyar.
Diriliş
Bölüm 9
/Diriliş
Yayın Tarihi: 29 Ocak 2020
Ubbe ile Torvi İzlanda'da gizemli bir yolcuyla tanışır ve yeni bebeklerini kucaklarına alır. Bjorn ve Harald, Rus işgaline karşı isteksizce ittifak kurmak zorunda kalır.
Sağlam Planlar
Bölüm 10
/Sağlam Planlar
Yayın Tarihi: 05 Şubat 2020
Ivar, Oleg'e karşı kurduğu komploda muhtemel bir müttefik bulur. Harald ve Bjorn tarafından kurulan zayıf ittifak Rusların İskandinavya işgaline karşı koymaya hazırlanır.
Bölüm 11
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
Kjetill hakkında gerçeği öğrenen Ubbe'yi zor bir karar anı beklemektedir. Ruslarla olan savaşta büyük bir darbe alan Bjorn, yeni bir plan hazırlığındadır.
Bölüm 12
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
Rus ordusu Kiev'e geri döner. Prens Oleg'e karşı planlar gün yüzüne çıkmaya başlar. Ubbe ve bir grup yerleşimci, yeni keşif umutları ile İzlanda'dan yelken açar.
Bölüm 13
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
Kattegat için seçim günü gelmiştir. Ivar, Prince Dir'den Oleg'e karşı harekete geçmeleri için beklediği mesajı almıştır. Şimdi Hvitserk ile birlikte Igor'u Kiev'den kaçırmanın yolunu bulmak zorundadır.
Bölüm 14
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
Prens Igor Novgorod'da kahraman gibi karşılanırken, Kiev'de işler karışmıştır. Ubbe ve ekibi yeni bir kara bulmuştur ancak yiyecek kıtlığı çatışmaları başlatır. Kattegat'ta ise Gunnhild ve Ingrid'i belirsiz bir gelecek beklemektedir.
Bölüm 15
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
Ubbe, Torvi ve Othere canlarını son anda kurtararak Grönland Adası'ndan kaçar. Ivar, Hvitserk ve Prince Dir'in ordusu Kiev'in kapılarına dayanır.
Bölüm 16
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
bebek Ragnar'ın kötüleşmesiyle Ubbe ve Othere arasında gerilim tırmanır. Ivar ve Hvitserk, Kattegat'a ulaşır. Ivar'ın yeni bir planı vardır ancak gerçekleşmesi için Harald ve Kattegat halkını ikna etmesi gerekir.
Bölüm 17
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
Wessex Kralı Alfred, Ragnar'ın oğullarının orduyla kapasına dayandığını öğrenir. Alfred, Viking ordusuyla konuşmak için yola çıkar. Denizde açlıkla mücadele eden Ubbe ve ekibi ise ufukta yeni bir umut görür.
Bölüm 18
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
Ubbe ve ekibi yeni keşfettikleri kıtada yalnız olmadıklarını fark eder. Wessex'te Kral Alfred, Vikinglerle buluşmak için gücünü toplar. Ivar, İngilizlere karşı zekice bir strateji geliştirir.
Bölüm 19
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
Ubbe ve ekibi yeni keşfettikleri kıtadaki yerli halka karşı özenli bir diplomasi yürütür. Wessex'te Viking ordusu İngilizleri pusuyu düşürmek için harekete geçer. Kattegat'ta Ingrid, gücünü sağlamlaştırır.
Bölüm 20
Yayın Tarihi: 30 Aralık 2020
Vikings efsanesi final bölümüyle veda ediyor.