Twitter
24 Temmuz 2018 Salı

İstanbul, Beyoğlu'nda sağanak yağışın ardından toprak kayması meydana geldi. Zeminde oluşan kayma nedeniyle boşaltılan apartman çöktü.

Beyoğlu, Sütlüce'deki 3 katlı bina zeminde oluşan kayma nedeniyle çöktü. Binadaki vatandaşlar, olay yerine gelen ekipler tarafından tahliye edilmişti. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yerle bir olan bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alınmıştı. Bölgede riskli 2 bina daha bulunuyor. Bu nedenle çevre binalardaki vatandaşlar da tahliye edildi. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan evi yıkılan vatandaşları teselli etti. İlk olarak mağdur vatandaşların iskanının sağlanacağını belirten Demircan, "Bundan sonra önümüzdeki acil eylem planı çöken evin yaşayanlarını bir yerlerde iskan ettirmek. Bu otel olabilir onları konuşacağız. Yaşamlarına rahat edecekleri ortamı hazırlayacağız. Mağdur olan kardeşlerimiz için acil planlarını yapmak. Önümüze bir acil eylem planı koymak. Bir yandan da diğer işlemleri konuşacağız. Buradaki yaraları saracağız. Burada yaşayanların gelecekte ne yapacaklarını planlayacağız” dedi.

Demircan açıklamasında, “Hepimizin gözü önünde cereyan eden olayın teknik raporu çıktıkça sizle paylaşacağız. Bugün doğrudan ilgilendiğimiz 3, dolaylı olarak ilgilendiğimiz 6 bina daha var. Toplamda 9 binayı tehdit altında gördük. Malum birisi çöktü. 7 tane bağımsız vardı. 7 tane bağımsız yapıda da kiracı ve ev sahiplerini çevredeki otellere yerleştirdik. Peşinden sıkıntı içinde 2 bina daha vardı. Orada da 22 aile vardı. Onları da otellerde konaklatıyoruz. Toplam 3 binadaki 29 aileyi bugün yarın otellerde konuk ediyoruz. Önümüzdeki günlerde teknik raporları gözlemleyip ona göre diğer binalara ne yapacağımızı ona göre belirleyeceğiz. Onun dışında tedbiren 6 binayı da boşaltmıştık. Gün içinde onun de ne olacağını hep birlikte karar vereceğiz. Elbette, hem bakanlığımız, hem büyükşehrimiz, hem kaymakamlığımız ve belediyemiz olarak bu işin ilk kıpırdadığı andan itibaren sahadaydık. Gerekli uyarıları yaptık. Kimsenin canına zarar gelmedi, gelen mala geldi. 9 bina sıkıntı altında risk altında, diğer 6 binayı da gözlemliyoruz" diye konuştu.

"CANIMIZI ZOR DIŞARI ATTIK"

Yıkılan binanın yanındaki binalardan birinde oturan bir kadın, "Bir gümbürtü bir toprak bir ses... Sanki bomba patladı. Canımızı zor kurtardık. Hiç bir şey alamadım. Ben giriş kattayım.'Bina çöküyor' diye diş fırçamı attım yalın ayak dışarı fırladım. Zaten binaların arasında boşluk vardı. Biz binamız çöker diye düşünüyorduk önceden" dedi. Başka bir kadın da "Gürültüye kalktık canımızı zor dışarıya attık. Çatlaklar için uyardık. Belediyeye şikayet ettik. Dilekçe verdik. Kimse oralı olmadı. Şimdi de evlerimize giremiyoruz." ifadelerini kullandı. Bu arada, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da yıkılan binanın sakinleri ile görüşecek. Görüşme için bina sakinleri yağışlı hava nedeniyle aynı cadde üzerindeki bir otelin lobisine alındı.