Twitter
06 Ocak 2018 Cumartesi

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğusu bomba kasırgasına teslim oldu. Kar ve fırtına hayatı adeta felç etti. Nehirler dondu, yollar karla kaplandı. Soğuk hava ve kar nedeniyle ölenlerin sayısı 19'a yükseldi. Dondurucu havalar, hayvanları da olumsuz etkiledi..

TİPİ HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğusu, kar fırtınasının etkisinde... Afetin adı bu kez ‘bomba kasırgası’... Yarattığı etki de adının hakkını veriyor. Uçak seferlerinde ve kara yolu ulaşımında aksamalar yaşandı. 80 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı. Bomba kasırgası en çok Massachusetts eyaletini vurdu. Boston'da hava sıcaklığı -40 dereceye kadar düştü. Tipi hayatı durma noktasına getirdi. Şiddetli rüzgar, okyanus sularını cadde ve sokaklara taşıdı. Boston'ın iç bölgelerinde yollar karla kaplandı. Bir toplu taşıma aracı buz tutmuş yolda ilerleyemeyince, çevredekiler yardıma koştu.

Chicago eyaleti de dondurucu soğukların etkisinde... Bölgede hava sıcaklığı -20 dereceye kadar düştü... Michigan Gölü'nün kıyısı buz tuttu. Chicago'da özellikle evsizler yardıma muhtaç halde... Sığınma merkezleri doldu, ancak sokakta yardım bekleyen hâlâ yüzlerce evsiz var...

SOĞUK HAVA HAYVANLARI DA OLUMSUZ ETKİLEDİ

Başkent Washington’da da durum benzer... Potomac nehri dondu. Anıtlar bölgesindeki havuzlar da buz tuttu. Bunu fırsata çeviren çocuklar, havuzda buz pateni keyfi yaptı. Kimileri de fotoğraf çekti.

Florida'ya ise neredeyse 30 yılın ardından ilk kez yar yağdı. Soğuk havalar diğer canlıları da olumsuz etkiledi. Florida kıyılarında donmak üzere olan deniz kaplumbağaları, ölümden kurtarıldı. Deniz kaplumbağaları, sıcaklık 10 derecenin altına düşünce kaslarını hareket ettirmekte güçlük çekiyor; bu da donmalarına sebep oluyor.