Twitter
31 Temmuz 2018 Salı

Mars, bu gece 2003'ten bu yana Dünya'ya en yakın konuma gelecek. Normalden 10 kat daha büyük görünecek olan Kızıl Gezegen, gökyüzünde hiç olmadığı kadar kolay görülebilecek.

2003 yılından bu yana bir ilk gerçekleşecek. Bu gece Mars Dünya'ya en yakın konuma gelecek. Normalde Dünya ve Mars arasındaki mesafe yaklaşık 80.8 milyon kilometre. Ancak bu mesafe gece saatlerinde, 57.6 milyon kilometreye kadar inecek. Böylece gök bilimciler Kızıl Gezegeni 10 kat daha büyük ve daha parlak gözlemleyebilecek. Hatta bir teleskop yardımıyla Mars'ın yüzeyindeki detaylar da görülebilecek.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, insanları uyardı. Olağan bir kum fırtınasının, Mars'ın görünmesini engelleyebilceğini hatırlattı. NASA, Mars'ı izleyenler için tavsiye vermeyi de ihmal etmedi. Mars gün batımından hemen sonra güneybatı ufuk çizgisinde belirecek. Mars'ın kendine has olan kızıl ışıltısı hiç olmadığı kadar kolay görülebilecek. Her ne kadar Mars, Dünya'ya yakınlaşsa da, bu gecenin en parlak yıldızı yine Venüs olacak.

Mars ile Dünya arasında bir dahaki yakınlaşmanın 2020 yılında meydana geleceği öngörülüyor.