Twitter
Trump çekilmeyi erteledi! Beyaz Saray yetkilisi: Bir süre daha Suriye'de kalacağız
05 Nisan 2018 Perşembe

Amerikan askerleri Suriye'den çekilecek mi, çekilmeyecek mi? ABD Başkanı Donald Trump, "Eve dönme vakti geldi" demişti. Ancak Trump'ın Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında Suriye'de Amerikan askerlerinin bir süre daha kalmasını kabul ettiği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye ile ilgili kararını verdi. ABD Başkanı Donald Trump askerlerin Suriye'de bir süre daha kalmasını kabul etti. Kararın, önceki günkü Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında alındığı bildirildi. Buna göre Trump, ABD askerlerinin bir süre daha Suriye'de kalmasını kabul etti. Ancak bu sürenin kısıtlı tutulmasını ve yakın bir zamanda askerlerin çıkmasını istediği belirtildi.

ASKERLERİN ÇEKİLMESİ KONUSUNDA KESİN BİR TAKVİM YOK

Reuters haber ajansına konuşan adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili, suriye'den askerlerin çekilmesi konusunda kesin bir takvim onaylanmadığını söyledi. Yetkiliye göre terör örgütü DAEŞ'in yenildiğinden emin olmak isteyen Trump, bölgedeki diğer ülkeler ve Birleşmiş Milletler'in Suriye'de adım atması ve istikrar çalışmalarına katkı sağlamasını istiyor. Amerikalı yetkili, "Hemen çekilmeyeceğiz ama başkan da uzun vadeli bir taahhüdü desteklemeye istekli değil" diye konuştu. Beyaz Saray'dan gelen açıklamada ise askeri operasyonda, "Büyük bir hızla sona yaklaşıldığı" belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Amerika Birleşik Devletleri'nin, şimdiki amacının yerel güçlere geçiş süreci olacağını" söyledi.

"SURİYE'DE BULUNMAMIZ KÜLFET" DEMİŞTİ

Trump, kısa süre önce "Suriye’den çekilmek istiyorum askerlerimizin eve dönmesini istiyorum. Suriye'de bulunmamız büyük külfet" demişti. Trump, önceki günkü açıklamasında ise "Suriye'den çıkma planı üzerinde çalışıyoruz. Suudi Arabistan bizim Suriye'de kalmamızı istiyorsa parasını ödemesi gerekecek" demişti.