Twitter
İtirafçı FETÖ'cü açıkladı: Darbe çağrısı o programdan yapıldı
15 Mayıs 2018 Salı

FETÖ'nün TSK'daki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında itirafçı olan bir FETÖ'cü, 'Line' adlı bir program kullandıklarını söyledi. Kendisinden sorumlu mahrem imamın programı yüklediğini belirten itirafçı, darbe çağrısının da bu program üzerinden yapıldığını söyledi.

ByLock, Eagle derken FETÖ'nün yeni bir haberleşme programı ortaya çıktı; Line... İtirafçı FETÖ mensubunun verdiği bilgiye göre 15 Temmuz gecesi bu programdan mesaj geldi. "TSK yönetime el koymuştur, birliklerinize gidin" denildi. Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; FETÖ'nün mahrem imamlarına yönelik yürütülen "Ankesörlü telefon soruşturması" yeni bir boyut kazandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli astsubay Hakan A., Ağrı'da iki ankesörlü telefondan defalarca arandı. Terör örgütü üyeliğinden yargılanan şüpheli, itirafçı oldu. Şüpheli Hakan A., darbe girişimi öncesinde örgütün talimatıyla telefonuna 'Line' isimli mesajlaşma programı yüklediğini söyledi. Programı da; 12 Temmuz'da, 'Ömer' kod adlı bir mahrem imamın yüklediğini anlattı. Darbe çağrısı, bu program üzerinden geldi. Ve itirafçı FETÖ mensubunun iddiasına göre, 15 Temmuz gecesi "TSK yönetime el koymuştur, birliklerinize gidin" mesajı paylaşıldı. Hakan A., bu mesaja çok şaşırdığını iddia etti ve evinden 3 gün boyunca çıkmadığını dile getirdi. Çocuk yaşta FETÖ ile tanıştığını itiraf eden şüpheli, "Ben bir pisliğin içine düştüm. Buradan çıkmak ve kurtulmak istiyorum" dedi.